28 січня День Павла: чому небезпечно виходити з дому
28 січня День Павла: чому небезпечно виходити з дому

28 січня День Павла: чому небезпечно виходити з дому

Щорічно 28 січня православні християни шанують пам'ять преподобного Павла Фівейського, відомого також як Павло Єгипетський або Павло Відлюдник.

З давніх пір і по сьогоднішній день в народі зберігають особливі традиції і дотримуються ряду заборон, пов'язаних з цим днем. Про головні з них повідомляють "Подробности".

Історія і традиції Дня святого Павла

Павла Фівейського віруючі знають як першого християнського ченця, який жив як відлюдник 91 рік, вживаючи в їжу тільки фініки і хліб, принесені йому воронами. Єдиним захистом Павла в період холодів було пальмове листя.

28 січня День Павла: чому небезпечно виходити з дому - Фото 1
28 січня - День Павла

Примітно, що наші предки пов'язують 27 січня також з Днем чаклунів. Існувало повір'я, що протягом цього дня у чаклунів і чаклунок проводиться передача мистецтва учням.

З цієї причини в День Павла в народі особливо остерігалися злих чарів і пристріту. Щоб уникнути цього, намагалися більше молитися і не забували стукати по дереву і плювати через ліве плече.

Заборони в День святого Павла

27 січня, в День Павла існує підвищений ризик стати жертвою пристріту, тому не можна залишати будинок без крайньої необхідності і виходити з нього без оберега.

28 січня День Павла: чому небезпечно виходити з дому - Фото 2
28 січня не можна виходити з дому

Заборонені також будь-які з'ясування відносин, зустрічі з ворогами і всіма тими, хто не бажає вам добра через велику ймовірність конфлікту.

Раніше на порталі MY.UA: зимова відпустка на морі: в яку країну поїхати відпочивати.

Також нагадаємо, що Митрополит УПЦ розповів, чим віра відрізняється від переконань.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Джерело матеріала
Автор статті
Катерина Танчик
Катерина Танчик
Редактор новин
loader
loader