30 січня українці мали змогу стати учасниками відкритого вишколу Нацкорпусу в Києві
30 січня українці мали змогу стати учасниками відкритого вишколу Нацкорпусу в Києві

30 січня українці мали змогу стати учасниками відкритого вишколу Нацкорпусу в Києві

Андрій Білецький та Громадський штаб оборони стали ініціаторами відкритого вишколу, який успішно пройшов 30 січня у Києві для всіх охочих українців.

Про це повідомили на офіційному сайті Національного Корпусу.

За словами ветерана війни з РФ Максима Зайченка, сьогодні українцям доведеться самотужки захищатися, як це і було вже у 2014 році. Тим не менш, зауважує він, тоді у держави не було більше 400 ветеранів російсько-української війни, людей, які вже брали участь у бойових діях. «І сьогодні саме ветерани є рушійною силою опору, - переконаний Максим Зайченко.

Керівник Центрального штабу Нацкорпусу Максим Жорін підкреслює, що сьогодні війська РФ стоять на кордоні, Білорусь заявляє про свою підтримку агресору у разі війни, а дії української влади й узагалі важко назвати адекватними. «Ми як країна перебуваємо перед великими загрозами», - підкреслює він.

Далі у публікації розповідається, як пройшов останній вишкіл Нацкорпусу. На сайті зазначено, що до нього приєдналося більше 300 простих українців, які виявили бажання навчитися захищати власний дім на той випадок, якщо Росія розпочне повномасштабний наступ. Тут же додається, що з метою більш ефективного тренування учасників заходу розділили за рівнем підготовки, також вони мали можливість пройти смугу перешкод, відпрацювати техніки ведення засідок, навчитися вести бій у місті, відвідати інструктаж поводження зі зброєю, а також заняття з медицини та тактики.

На сайті сказано, що це не останній вишкіл і анонси наступних будуть з’являтися на ресурсах Нацкорпусу. «За словами організаторів, сьогоднішній вишкіл – лише один із заходів в рамках всеукраїнської кампанії «Не панікуй! Готуйся!», тому подібні тренування з підготовки населення до захисту від окупантів будуть проходити в багатьох містах України», - зазначено у публікації.

Як повідомляв My.ua, Жорін заявив, що українці повинні бути готові до ймовірної війни, щоб не піддаватися паніці.

Також My.ua писав про те, що Соболевський дав кілька порад цивільному населенню на той випадок, якщо розпочнеться повномасштабний наступ.

30 січня українці мали змогу стати учасниками відкритого вишколу Нацкорпусу в Києві - Фото 1
Джерело матеріала
Автор статті
Катерина Танчик
Катерина Танчик
Редактор новин
loader
loader