Київстар та Vodafone забезпечать 4G на всіх міжнародних дорогах України
Київстар та Vodafone забезпечать 4G на всіх міжнародних дорогах України

Київстар та Vodafone забезпечать 4G на всіх міжнародних дорогах України

В рамках проекту LTE900 до кінця поточного року великі мобільні оператори України – Vodafone і Київстар – зобов'язуються покрити якісним зв'язком 4G всі міжнародні напрямки.

Про це розповівши міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Як йшли справи з покриттям раніше?

За словами Михайла Федорова, в 2021 зазначені оператори згідно з проектом LTE900 про надання зв'язку у всіх населених пунктах України покрили чотири міжнародні траси зв'язком 4G: Київ – Львів, Київ – Одеса, Київ – Харків і Київ – Дніпро. А загальна кількість знаходиться на рівні 80%.

Київстар та Vodafone забезпечать 4G на всіх міжнародних дорогах України - Фото 1
Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров зобов'язав Vodafone і Київстар покрити зв'язком 4G всі міжнародні дороги

Але в планах, виконання яких повинен контролювати відповідний регулятор, забезпечити покриттям всі національні та міжнародні дороги оператори повинні до середини 2024 року. Що стосується показників якості, то на 95% протяжності доріг швидкість покриття повинно становити мінімум 2 Мбіт/с.

Плани операторів на 2022 рік

Михайло Федоров разом з представниками операторів відвідав трасу Київ – Пирятин, щоб перевірити якість зв'язку. Він був сприятливо здивований, адже ще в 2020 році не можна було навіть повідомлення відправити в месенджері, що вже говорити про онлайн-дзвінки або конференції.

Таким чином, міністр цифрової трансформації повідомив про майбутні плани на поточний рік, за який Vodafone і Київстар зобов'язується покрити якісним зв'язком 4G всі до єдиної міжнародні траси в Україні.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що COVID-сертифікати стали коротшими, а пакети-дорожчими: що чекає українців у лютому.

Також ми писали, що в одній з найпопулярніших соцмереж відбулися радикальні зміни, користувачі незадоволені.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Джерело матеріала
Автор статті
Супівська Єлизавета
Супівська Єлизавета
Редактор новин
loader