YouTube заблокував канали оточення Медведчука "Перший незалежний" і UkrLive
YouTube заблокував канали оточення Медведчука "Перший незалежний" і UkrLive

YouTube заблокував канали оточення Медведчука "Перший незалежний" і UkrLive

YouTube заблокував канали "Перший Незалежний" і UkrLive / колаж УНІАН

Сьогодні, 4 лютого, канали Ukrlive і "Перший незалежний", що належать нардепам від ОПЗЖ Нестору Шуфричу і Віктору Медведчуку, були заблоковані на YouTube. Раніше Рада нацбезпеки і оборони України запровадила проти цих телеканалів санкції.

Як зазначає платформа, їх заблокували через "порушення правил спільноти YouTube".

У своєму спільному заява "Перший незалежний" і UkrLive повідомили, що змінили акаунти на YouTube і продовжують віщати, а блокування назвали актом цензури з боку американської компанії.

"Ми продовжимо свою роботу. Ми не зупинимося. Ми відчуваємо за собою підтримку мільйонів громадян України, які хочуть жити в країні, де люди мають право вибору, який канал дивитися", — йдеться в їх заяві.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2021 року президент Володимир Зеленський ввів санкції проти компаній, яким належать "Перший незалежний" і UkrLive, створені оточенням нардепа Віктора Медведчука і заблоковані в Україні за російську пропаганду.

Сьогодні, будучи ще заблокованими, там заявили, що " влада Зеленського... змушує населення дивитися пропагандистські ЗМІ".

Довідка УНІАН. У листопаді 2021 року Шуфрич став власником телеканалу UkrLive (ТОВ "ТелеПростір"), а до того ㅡ співзасновником ТОВ "медіахолдинг Новини" (яке виробляє продукт для UkrLive і є власником "першого незалежного"). Відразу канал UkrLive почав транслювати "Перший Незалежний".

А у телеканалу " Перший Незалежний "24 лютого 2021 року змінився власник — ним стало товариство з обмеженою відповідальністю"медіахолдинг Новини". Компанія 18 лютого зареєструвала 100 працівників "каналів Медведчука".

Міністр культури Олександр Ткаченко зазначав, що так" Медведчук і Ко шукають юридичні способи, щоб знову запустити трансляцію кремлівської пропаганди в наш інформаційний простір "після блокування телеканалів ZIK, NewsOne і"112 Україна".

"Перший Незалежний" почав мовлення з новою командою 26 лютого. Але, як заявили журналісти, вже через годину його відключили від супутника. У Національній Раді з телебачення і радіомовлення пояснили, що СБУ попередила їх про можливу загрозу інформаційній безпеці через мовлення "першого незалежного".

Теги за темою
Віктор Медведчук
Джерело матеріала
loader
loader