Зустріч Бербок та Зеленського не відбулася з двох причин – CNN
Зустріч Бербок та Зеленського не відбулася з двох причин – CNN

Зустріч Бербок та Зеленського не відбулася з двох причин – CNN

У понеділок, 7 лютого, у Києві мала відбутися зустріч очільниці МЗС Німеччини Анналени Бербок та президента України Володимира Зеленського, але її скасували. Офіційною причиною стала помилка у розкладі.

Як пише видання CNN з посиланням на власне джерело в українському уряді, зустріч не відбулася через те, що Бербок відмовилася надати гарантії щодо відмови Німеччини від газопроводу Північний потік-2 в разі ймовірного вторгнення РФ в Україну.

Ще однією причиною джерело назвало те, що Німеччина відмовилася надавати Україні військову допомогу.

— Багато хто у Східній Європі та Києві все частіше розглядають Німеччину швидше як союзника Росії, ніж Заходу, — заявив співрозмовник журналісту CNN Джейку Тепперу.

Зі свого боку, канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що думка про те, шо ФРН більше підтримує РФ, ніж Захід, є “дурістю”. Він стверджує, що Німеччина була важливим фінансовим партнером Києва.

Замість Зеленського Бербок зустрілася із главою МЗС України Дмитром Кулебою та українським прем’єр-міністром Денисом Шмигалем.

Бербок заявила, що планувала відвідати Київ разом із міністром закордонних справ Франції Жан-Івом Ле Дріаном. Однак у нього змінилися плани, і вона змушена була скоригувати свій графік. Кулеба закликав “не створювати якусь конспірологію” навколо скасування зустрічі Бербок та Зеленського.

Читайте
"Авантюра" Макрона та спроби Шольца відновити довіру: що ЗМІ пишуть про переговори довкола України
Теги за темою
Росія Володимир Зеленський Німеччина Дмитро Кулеба
Джерело матеріала
loader
loader