Як отримати 500 грн за бустерне щеплення від коронавірусу?
Як отримати 500 грн за бустерне щеплення від коронавірусу?

Як отримати 500 грн за бустерне щеплення від коронавірусу?

9 лютого відбулося засідання Кабінету Міністрів, на якому обговорювалося питання затвердити додаткові виплати українцям за вакцинацію.

Засідання Кабміну доступне на платформі YouTube.

"еПідтримку" планують розширити

На засіданні було прийнято рішення, що варто розширити президентську програму "еПідтримка" і запропонувати українцям додаткові 500 гривень за вакцинацію бустерною дозою. Зауважимо, третю ін'єкцію препарату проти коронавірусної інфекції можна робити не раніше ніж через 6 місяців.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зауважив, що на сьогоднішній день в країні вакцинувалося понад 50% населення. Тепер же за третю дозу препарату можна буде отримати на рахунок через додаток "Дія" плюс 500 гривень поверх отриманої тисячі від президента Володимира Зеленського. Витратити можна на ті ж послуги, що і раніше. Хот в Кабміні також планують дозволити витрачати кошти на освіту і комуналку. Ця ідея поки в розробці.

Коли чекати гроші на рахунку

На засіданні повідомили, що нараховувати гроші на рахунки українцям почнуть вже з 14 березня. Алгоритм отримання ідентичний першому. Спочатку потрібно оновити сертифікат про вакцинацію в додатку "Дія", щоб в документі з'явилася відмітка про третю дозі. Пізніше відправити запит на отримання грошей, які прийдуть на ту ж карту, яка була відкрита раніше.

Як отримати 500 грн за бустерне щеплення від коронавірусу? - Фото 1
Кібмін затвердив пропозицію президента Володимира Зеленського виплатити додатково 500 гривень за третю дозу вакцини

Зауважимо, міністр фінансів Сергій Марченко попереджав, що ті кошти, які заклали в програму "еПідтримка", закінчаться раніше, ніж всім бажаючим будуть виплачені 500 гривень. Швидше за все, доведеться збільшувати фінансування.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що в Україні дозволять виходити на пенсію незалежно від віку.

Також ми писали, що в Україні хочуть ввести податок на 14 видів підробітку.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Джерело матеріала
Автор статті
Супівська Єлизавета
Супівська Єлизавета
Редактор новин
loader
loader