У понеділок вранці гривня різко впала
У понеділок вранці гривня різко впала

У понеділок вранці гривня різко впала

Через нестабільну політичну ситуацію і постійну загрозу Україні з боку Росії курс валют стрибає, але не дає гривні зміцнитися у вартості. У понеділок, 14 лютого, національна валюта знову різко впала.

Про це повідомляє "Інсайдер UA".

Курс на міжнародному банку

Ще в п'ятницю, 11 лютого, коли були відкриті міжбанківські торги, ціна гривні повинна була устаканитися на рівні 28,01-28,05 грн. Але через деякий час стався стрибок, і котирування опустилися до 27,94-27,96 грн. Це дало надію на зміцнення національної валюти, хоча б на деякий час.

У понеділок вранці гривня різко впала - Фото 1
Котирування на міжбанку лише посилили падіння вартості гривні, долар різко зріс у ціні 14 лютого

Правда, незабаром почалася активізація попиту на іноземну валюту, тому котирування встановилися на рівні 28,02-28,05 грн. У гру вступив Національний банк України, який встановив вартість гривні на понеділок, 14 лютого, на рівні 28,0346 грн. Там же дали зрозуміти, що "фундаментальних економічних причин для ослаблення курсу гривні найближчим часом немає".

Що відбувається з курсом 14 лютого

Але сталося непередбачене. Україну знову струсила політична напруженість, на вихідних іноземні ЗМІ інформували, що потенційне вторгнення Росії трапиться 15-16 лютого. Такий негативний інформаційний сплеск змусив курс долара на міжбанківському валютному ринку підскочити, але не на 15 копійок, як було передбачено раніше.

У понеділок вранці гривня різко впала - Фото 2
Через політичну напруженість гривня впала в ціні до 28,80-29,05 грн на долар

В результаті, станом на ранок 14 лютого гривня в банку піднялася до 28,63 за долар, тоді як в обмінниках ціна варіюється від 28,80 до 29,05 грн. Прогнозованого підйому вартості нацвалюти не відбулося, і, швидше за все, як кажуть в НБУ, найближчим часом не відбудеться.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Росія виграла? У Європі починають схиляти Україну до відмови від НАТО.

Також ми писали, що у Києві через страшну пожежу згоріла школа: перші фото.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Джерело матеріала
Автор статті
Супівська Єлизавета
Супівська Єлизавета
Редактор новин
loader
loader