Росія перемогла? У Європі почали схиляти Україну до відмови від НАТО
Росія перемогла? У Європі почали схиляти Україну до відмови від НАТО

Росія перемогла? У Європі почали схиляти Україну до відмови від НАТО

Посол України у Великій Британії Вадим Пристайко заявив, що Україна може відмовитися від членства в НАТО, якщо це запобіжить війні.

Про це пише BBC на сторінці в Twitter.

Україну підштовхують до цього питання

Дипломат дав інтерв'ю BBC Radio, і відповів прямо на питання журналіста, чи може країна відмовитися від НАТО, якщо того зажадає відновлення миру. Посол довго ухилявся від теми, але спочатку завив, що Київ "давно підштовхують до подібного рішення, в тому числі – голоси з НАТО".

Росія перемогла? У Європі почали схиляти Україну до відмови від НАТО  - Фото 1
Посол України у Великій Британії Вадим Пристайко в інтерв'ю BBC допустив відмову України від членства в НАТО заради запобігання війни

Вадим Пристайко риторично зауважив, що Україна, на території якої проживає 40 млн осіб, повинна якось вижити, якщо завтра на неї нападе агресор. Для досягнення головної мети – запобігти війні – можуть бути виконані будь-які вимоги, якщо вони є гарантами безпеки.

Але залишиться питання, чи зможе Україна "розрядити ситуацію, що склалася, залишаючись незахищеною і не входячи ні в один альянс, коли всі наші друзі і сусіди вже члени організації".

"Під загрозою можуть підштовхнути"

За підсумком дипломат відповів, що країну можуть підштовхнути до негативного для неї рішення щодо членства в НАТО, "щоб уникнути війни". Адже уряд має гнучко відповідати на виклики дійсності та шукати шляхи найкращого виходу. Навіть якщо доведеться піти на такі серйозні поступки, як багатостраждальне членство.

Росія перемогла? У Європі почали схиляти Україну до відмови від НАТО  - Фото 2
Прес-секретар президента Володимира Зеленського Сергій Нікіфоров назвав членство в НАТО прописаним пунктом в Конституції

Відповідь на слова Пристайка вже дали в Офісі Президента. Прес-секретар президента Володимира Зеленського Сергій Нікіфоров твердо зазначив, що "прагнення України до НАТО і ЄС закріплено в Конституції". А також дав зрозуміти, що послу доведеться порозумітися з приводу своїх висловів.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Порошенко тікає з України, намагаючись екстрено вивести готівку і сім'ю, - ЗМІ.

Також ми писали, що Зеленський введе воєнний стан? "Слугам народу" заборонили залишати Україну.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Джерело матеріала
Автор статті
Супівська Єлизавета
Супівська Єлизавета
Редактор новин
loader
loader