Японія надасть $100 млн фінансової підтримки Україні
Японія надасть $100 млн фінансової підтримки Україні

Японія надасть $100 млн фінансової підтримки Україні

Зеленський подякував прем’єрові Японії за підтримку.

Японіянадасть Україні фінансову підтримку в розмірі 100 млн дол., а ще додаткових 3 млн дол. скерують на розвиток медичної сфери. 

Про це повідомили в Офісі президента України у вівторок, 15 лютого.

Президент України Володимир Зеленський у телефонній розмові з прем’єр-міністром Японії Фуміо Кішідою подякував йому за тверду й непохитну підтримку суверенітету й територіальної цілісності держави.

"Ваш дзвінок дуже важливий. Він відбувається на тлі гострих безпекових викликів, що стоять перед Україною та світом загалом", – зазначив Зеленський. 

Він розповів японському прем’єрові про безпекову ситуацію в регіоні та розвиток мирного процесу. Окрему увагу сторони приділили підвищенню оборонної та фінансової стійкості України на тлі поточних викликів.

Зеленський підтвердив налаштованість на зміцнення та розвиток взаємовигідного партнерства з Японією, а також зацікавленість у реалізації важливих інфраструктурних проєктів – реконструкції Бортницької станції аерації та будівництва мостового переходу через річку Південний Буг у Миколаєві.

Нагадаємо, що США, Франція та Євросоюз схвалили екстрену макрофінансову допомогу Україніна загальну суму в понад 3 млрд дол.

Читайте також:

  • Пентагон шукає спосіб наземної доставки летальної зброї для України
  • Канада надасть Україні летальну зброю і $392 млн кредиту
  • США запропонують Україні кредитні гарантії на суму в мільярд доларів - ЗМІ

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Джерело матеріала
loader
loader