Вчені розповіли, чим небезпечне регулярне споживання червоного м'яса
Вчені розповіли, чим небезпечне регулярне споживання червоного м'яса

Вчені розповіли, чим небезпечне регулярне споживання червоного м'яса

КИЇВ. 15 лютого. УНН. Вживання великої кількості червоного м'яса, особливо переробленого, пов'язано з підвищеною ймовірністю смерті. Такого висновку дійшли американські вчені, передає УНН з посиланням на науковий журнал BMJ.

Деталі

Вчені провели глобальне дослідження, в якому взяло участь 80 тисяч людей.

У межах дослідження фахівці відслідковували зміни у споживанні червоного м'яса респондентами в період з 1986 до 1994 року і з 1994 до 2002 року, щоб побачити, чи регулярне вживання цього виду м'яса пов'язане з передчасною смертю. Зрештою з'ясували, що більш високий рівень червоного м'яса призводить до вищих рівнів смертності як серед чоловіків, так і серед жінок.

Зокрема, вчені встановили, що збільшення половини порції червоного м'яса на день було пов'язане з підвищенням ризику смертності на 10%.

"Це довгострокове дослідження — ще один доказ того, що, скоротивши споживання червоного м'яса та замінивши його на інші білкові продукти або велику кількість цільного зерна та овочів, ви зможете в рази знизити ризик передчасної смерті", — коментує результати дослідження професор Франк Ху.

Він також додав, що найбільш здоровим раціоном харчування для сучасної людини є середземноморська дієта, яка дасть змогу збільшити тривалість життя.

Довідка 

Червоне м'ясо — всі види м'яса (м'язової тканини) ссавців, зокрема яловичина, телятина, свинина, ягнятина, баранина, конина та козлятина.

Фахівці радять замінити червоне м'ясо на біле (курятину, індичатину).

Теги за темою
дослідження
Джерело матеріала
loader
loader