17 лютого Нікола Студений: сьогодні не можна стригтися і носити червоний
17 лютого Нікола Студений: сьогодні не можна стригтися і носити червоний

17 лютого Нікола Студений: сьогодні не можна стригтися і носити червоний

17 лютого традиційно відзначається православне свято - Ніколи Студеного. Це відомий в 9 столітті проповідник і ігумен, віру якого не зломили тяжкі тортури у в'язниці.

Історія свята і життя Ніколи

Нікола Студений жив за наполяганням батьків у Константинополі і навчався в монастирському училищі. Через кілька років після випуску отримує священний сан і вирішує жити по-чернечому. Але в першій декаді 9 століття імператор Візантії Лев Армянин починає жорстоко катувати християн і всіх, хто проповідує цю віру, піддає тортурам у в'язниці.

17 лютого Нікола Студений: сьогодні не можна стригтися і носити червоний - Фото 1
17 лютого відзначають православне свято - день Ніколи Студеного

Ніколу теж неодноразово заарештовували, але він ніколи не втрачав свою віру, незважаючи на жорстоке поводження, і після того, як імператора змінив інший правитель, отримав свободу, продовжуючи свій наставницький шлях. Вважається, що він володів даром зцілення, і допоміг поліпшити здоров'я не одній людині. Більшість після цього приймали православ'я.

Народні прикмети і заборони

В першу чергу 17 лютого рекомендується молитися за здоров'я своїх рідних і близьких, а в церкві ставити свічку перед іконою Ніколи Студеного. Крім цього, існує традиція, що жінки повинні виконати всю домашню роботу – починаючи від масштабного прибирання і закінчуючи ремонтом.

17 лютого Нікола Студений: сьогодні не можна стригтися і носити червоний - Фото 2
На Ніколу Студеного потрібно молитися за здоров'я близьких людей і ставити свічку

Нікола отримав прізвисько Студений, оскільки 17 лютого часто спостерігалася морозна погода. Прикмет з цього приводу багато, зокрема, якщо на вулиці стоїть високий туман, то погода буде хороша і приємна. А ось морозні візерунки на вікнах означають, що скоро знову повернуться зимові холоди.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що бенкет під час чуми: з'явилися фото, як розкішно Ігор Коломойський відзначив день народження.

Також ми писали, що у Жириновського, який зробив 8 російських щеплень, почалося запалення мозку.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Джерело матеріала
Автор статті
Супівська Єлизавета
Супівська Єлизавета
Редактор новин
loader
loader