Екскурсія місцями пам'яті й вистава французького режисера про Майдан: відбудуться заходи на честь Небесної сотні
Екскурсія місцями пам'яті й вистава французького режисера про Майдан: відбудуться заходи на честь Небесної сотні

Екскурсія місцями пам'яті й вистава французького режисера про Майдан: відбудуться заходи на честь Небесної сотні

Традиційно 18-20 лютого в Києві вшановують пам'ять загиблих під час Революції гідності. У ці дні у столиці покажуть ряд кінострічок про героїв Небесної Сотні та про воєнні дії на Донбасі та окупацію Криму. Ілюстратор Олександр Ком'яхов проведе екскурсію "Мальована історія Майдану", а письменниця Світлана Терейковська презентує третій том видання "Небесна Сотня. Життєписи". В Українському домі покажуть виставу французького режисера Клемана Перетятка - "Майдан інферно".Gazeta.ua розповість про вшанування пам'яті загиблих Героїв 18 - 20 лютого.Де: Екуменічний храм Архистратига Михаїла та Українських Новомучеників, алея Героїв Небесної Сотні, 6.
Час:11:00–19:00Де: Інформаційно-виставковий центр Музею Майдану, Майдан Незалежності, 18/2, 1-й поверх.
Час: 11:00–13:00Де: алея Героїв Небесної Сотні, біля Екуменічного храму Архистратига Михаїла та Українських Новомучеників.
Час: 11:00–19:00Де: Галерея протестного мистецтва, вул. Липська, 16.
Час:13:00Де: Алея Героїв Небесної Сотні (біля мосту).
Час: 13:00–15:00Де: майдан Незалежності.Час: 17:00–18:30Де: Інформаційно-виставковий центр Музею Майдану, майдан Незалежності, 18/2, 2-й поверх.
Час: 17:00 – 22:00Де: кінотеатр "Братислава", вул. Олександра Архипенка, 5, 2-й поверх, кінозал.
Час: 19:00–19:45, 20:00–21:00Де: Михайлівський Золотоверхий собор, вул. Трьохсвятительська, 8, м. Київ.Час: із 19.00.У кінотеатрі "Братислава" покажуть фільми про Революцію Гідності та війну на сході. У програмі: "Небо падає" кінооб'єднання "Babylon'13", "Зима, що нас змінила. Коктейлі Грушевського", режисера Олександра Стеколенка. А також "Зима, що нас змінила. Межигір'я. Батіна хата", режисерки Юлії Шашкової; "Зима, що нас змінила. Небесна Сотня", режисерів Юлії Гонтарук і Романа Любого.
Де: вул. Олександра Архипенка, 5Час: о 17.00-20.00 18 лютогоВиставка фоторобіт з фондів Національного музею Революції Гідності. Проєкт покликаний розповісти про те, чому російсько-українська війна не зламала і не може зламати волю нашого народу. У кінотеатрі "Братислава" протягом трьох днів показуватимуть світлини Сергія Марченка, Івана Любиша-Кірдея, Бориса Максименка, Богдана Пошивайла, Максима Белоусова, Олександра Ком'яхова, Олексія Фурмана та ін.Вхід вільнийДе: вул. Олександра Архипенка, 5Час: о 20.00 18 лютогоПоказ кінострічок про Революцію Гідності та війну на сході України: "Переломний момент. Війна за демократію в Україні", режисери Марк Джонатан Гарріс та Олесь Санін, "Крим. Як це було", режисер Костянтин Кляцкін, "Кіборги. Герої не вмирають", режисер Ахтем Сеітаблаєв, "Позивний "Бандерас", режисер Заза Буадзе.
Де: вул. Олександра Архипенка, 5, 2-й поверх, кінозалЧас: о 13.00-12.00 19 лютого"Мальована історія Майдану" - кураторська екскурсія Олександра Ком'яхова вуличною виставкою, що створена на основі його графічного роману "ТАТО". На виставці герої художника проходять через випробовування, які довелося долати тисячам майданівців.Де: поблизу монумента НезалежностіЧас: о 12:00 19 лютогоПрезентація третього тому видання за участі авторки Світлани Терейковської, поетеси Тетяни Домашенко та співака Віорела Котика. Ця книга - своєрідний літопис, що дає можливість познайомитись із загиблими героями. Дізнатись, як і чому кожен з долучився до протестів на Майдані.
Де: майдан Незалежності, 18/2, 2-й поверхЧас: о 15.00 19 лютогоВиставу за п'єсою української драматургині Неди Нежданої поставить режисер із Франції Клеман Перетятка. Сюжетна лінія прямує перехрещеними долями українських революціонерів від Майдану до початку російсько-української війни. Постановка поєднує документальний, віртуальний театр і середньовічну містерію. Вікові обмеження вистави - 16 років. Для можливості перегляду глядачам потрібно зареєструватись тут.

Де: вул. Хрещатик, 2, 1-й поверх, Український дім
Час: о 16.00 20 лютогоПовний перелік анонсів подій щодо вшанування пам'яті полеглих на Майдані можна переглянути тут.Художник Олександр Ком'яхов розповів, що читачам досі важко зустрічатись із темою Майдану. Графічний роман "Тато" не можуть читати ті, хто був активним учасником подій. У коміксі - детально відтворили перебіг подій на Майдані 2013-2014. Історичні події Революції Гідності описуються на тлі відносин в одній родині. Роман вийшов у видавництві "Люта справа".
Джерело матеріала
loader
loader