"Один постріл може призвести до війни" – Зеленський про те, до чого можуть призвести провокації бойовиків
"Один постріл може призвести до війни" – Зеленський про те, до чого можуть призвести провокації бойовиків

"Один постріл може призвести до війни" – Зеленський про те, до чого можуть призвести провокації бойовиків

Президент сказав, що нинішня напруженість через російську агресію є "жахливою" .

Президент України Володимир Зеленський на тлі посилення російської агресії на сході України, де окупанти примусово почали вивозити людей до РФ, попередив, що "будь-які провокації дуже небезпечні", оскільки можуть призвести до нових бойових дій.

Про це глава держави Володимир Зеленський сказав в інтерв’ю ведучій CNN Крістіані Аманпур у межах Мюнхенської конференції.

За його словами, українські партнери, зокрема, Польща, країни Балтії, Литва і Естонія, Латвія, Молдова, "розуміють, з якими ризиками ми стикаємося і знають, до чого це може призвести". Тому, як наголосив Зеленський, "потрібно бути дуже обережними".

"Я думаю, що найскладнішим питанням є те, що в Криму, на тимчасово окупованій території Донбасу вздовж України та Росії, на тимчасово окупованих територіях є від 30 до 35 тис., тож провокації, дійсно, дуже небезпечні, якщо є така кількість військ. Один обстріл, один артилерійський постріл можуть призвести до війни", – попередив Зеленський.

Крім того, президент сказав, що нинішня напруженість через російську агресію є "жахливою" і "трагедією для нашої нації, для нашого народу".

 "...Ми розуміємо, що може статися завтра... просто класти себе до трун і чекати, поки прийдуть іноземні солдати, ми не готові цього робити. Ми не панікуємо, ми дуже послідовні, що не реагуємо на жодні провокації... Ми хочемо жити своїм життям", – додав Зеленський, закликавши міжнародних партнерів підтримати Україну, інвестуючи в неї.

Нагадаємо, 18 лютого ватажки бойовиків заявили про примусове вивезення жителів окупованого Донбасу до Росії, називаючи це "евакуацією". 

Читайте також:

  • Дізналися з новин: у Путіна відреагували на примусове вивезення людей з "ЛДНР", яке оголосили терористи
  • Життя серед війни: на Донеччині українці ховаються від обстрілів у розбитих оселях
  • Бойовики обстрілюють дорожній коридор "Луганськ-Щастя": запис звуків пострілів
  • "Потрапите на російське кладовище": як у Ростовській області РФ зустрічають примусово вивезених жителів "ЛДНР" 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Виступ Володимира Зеленського на 58-й мюнхенській конференції з питань безпеки

Джерело матеріала
loader