Долар вже по 30: що відбувається з курсом валют і до чого готуватися
Долар вже по 30: що відбувається з курсом валют і до чого готуватися

Долар вже по 30: що відбувається з курсом валют і до чого готуватися

У той час як ще 21 лютого курс в обмінних пунктах України не перевищував 28,65 грн/дол, а показник офіційного курсу Нацбанку становив 28,34 грн/дол, то вже 22 лютого в країні почалася різка девальвація гривні і курс в обмінниках і банках виріс до 29,2 - 29,35 грн/дол.

Причиною такої ситуації є, зокрема, паніка на міжбанку через визнання РФ так званих "Л/ДНР". Подробиці про те, що відбувається з курсом долара в Україні, повідомляє "Фокус".

Ситуація на міжбанку

За словами Антона Курінного, головного трейдера в департаменті казначейства і фінринків ОТП Банку, на міжбанківському ринку спостерігається нервова реакція на останні новини, що і призвело до зростання вартості долара.

Долар вже по 30: що відбувається з курсом валют і до чого готуватися - Фото 1
В Україні дорожчає долар

У фінустановах країни виданню пояснили ситуацію також перевищенням пропозиції на валюту 22 лютого. Це, природно, вплинуло і на котирування.

Згідно з інформацією Ганни Золотько, директора в Департаменті казначейських операцій Юнекс Банку в системі Bloomberg протягом 22 лютого було укладено угод на 412 мільйонів доларів, що в два рази перевищує середньоденні показники. Нацбанку довелося шукати спосіб заспокоєння ринку і тому 22 лютого для банків були проведені інтервенції з продажу долара на аукціонах "запиту кращого курсу". Ганна Золотько називає орієнтовну суму вливання НБУ в межах від 250 до 300 мільйонів доларів.

Який прогноз?

Судячи з прогнозів експертів, поки стабілізація ситуації з курсом не передбачається і колишні значення в 28,2 - 28,5 гривень за долар повернуться не скоро.

Долар вже по 30: що відбувається з курсом валют і до чого готуватися - Фото 2
Найближчим часом стабілізація ситуації з курсом долара не передбачається

На думку Курінного, значення курсу в найближчий період складе від 28,8 до 29,4 гривень за одиницю але чергова порція новин здатна знову вплинути на ринок.

Раніше на MY.UA: списання грошей з карт на потреби ЗСУ: українців попередили про роботу банків.

Також портал MY.UA повідомляв, що Рада легалізувала криптовалюту в Україні, навіть після вето Володимира Зеленського.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Джерело матеріала
Автор статті
Катерина Танчик
Катерина Танчик
Редактор новин
loader
loader