Рада легалізувала криптовалюту в Україні, навіть після вето Володимира Зеленського
Рада легалізувала криптовалюту в Україні, навіть після вето Володимира Зеленського

Рада легалізувала криптовалюту в Україні, навіть після вето Володимира Зеленського

У Верховній Раді України ухвалили Закон «Про віртуальні активи» після того, як Володимир Зеленський його ветував. Президент вніс свої пропозиції до закону, і вже з цими поправками закон нарешті прийняли в Раді. 

Про це повідомили на сайті «Урядовий портал» у четвер, 17 лютого.  


Відтепер віртуальні активи в Україні будуть легалізовані. Ще минулого року парламент розглядав законопроєкт щодо цього, однак Володимир Зеленський його ветував. Пізніше президент розглянув законопроєкт детальніше, вніс у нього додатково 21 пропозицію. Законопроєкт із правками Зеленського розглянули в Комітеті ВР із цифрових трансформацій. Там пропозиції президента цілком підтримали і радили нардепам голосувати за закон зі всіма правками. 

Закон «Про віртуальні активи» народні обранці підтримали уцілому. Тепер регулювання ринку цих активів перебуватиме у компетенції Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку Нацбанку України. Раніше для регулювання ринку віртуальних активів пропонувалося впровадити нове відомство, однак Володимир Зеленський, оскільки ці активи мають ознаки фінансвоих інструментів, виступив проти такої ідеї. 

У Верховній Раді України ухвалили Закон «Про віртуальні активи»

Варто відзначити, що у разі створення нового відомства-регулятора держбюджет значно б постраждав. Тому емісію віртуальних активів все ж регулюватиме фінринок. 

Що означає Закон «Про віртуальні активи»

З прийняттям закону віртуальним активам в Україні надано правовий статус, а користувачі ринку таких активів тепер будуть юридично захищеними. Крім цього, відтепер українці зможуть декларувати свої доходи не тільки у валютах різних країн, а й наприклад у криптовалюті — тобто у віртуальних активах.

Віртуальним активам в Україні надано правовий статус

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що Коломойський пояснив, як закон Зеленського про олігархів вигідний багатіям.

Також портал MY.UA писав, що у Раді з'явився закон про скасування обов'язкового військового обліку для жінок.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом