Призов резервістів першої черги 23 лютого: хто це
Призов резервістів першої черги 23 лютого: хто це

Призов резервістів першої черги 23 лютого: хто це

В Україні 23 лютого указом президента Володимира Зеленського розпочався призов резервістів до лав ЗСУ. Хто конкретно входить в резерв першої черги і чи варто боятися обов'язкової служби?

Про це повідомляє юридична компанія "Міллер" на сторінці в Facebook.

Існуючі резерви в Україні

Після оголошення про призов на службу багато українців у віці від 18 до 60 років почнуть турбуватися про те, що їх викличуть у військову частину і змусять 1 рік бути в лавах Збройних сил України. Щоб повідомити населення про реалізацію указу, юридична компанія "Міллер" детально розповіла, які в країні існують резерви і хто в них входить.

Призов резервістів першої черги 23 лютого: хто це - Фото 1
Юридична компанія "Міллер" повідомила, кого будуть закликати в резерв ЗСУ згідно з Указом Володимира Зеленського

Наприклад, є оперативні резерви першої та другої черг, а також мобілізаційний. Саме про перший резерв йдеться в указі Володимира Зеленського. До лав входять колишні військові, учасники АТО та ООС, а також люди, які стали на облік і уклали контракт на проходження служби у військовому резерві ЗСУ.

Закликати будуть тільки досвідчених

У другому резерві теж перебувають колишні військові, учасники АТО і ООС, але плюс українці, які не ставали на облік. Такий склад формується тільки в особливий час, а викликати у військкомат може лише командир. Мобілізаційний резерв скликається з людей призовного віку і тільки після проходження ними підготовки для служби.

Призов резервістів першої черги 23 лютого: хто це - Фото 2
23 лютого президент Володимир Зеленський видав указ про початок призову резервістів першої черги в особливий час

Таким чином, лише досвідчені військові, які раніше служили, і впевнено почувають себе на полі бою, можуть скликатися в оперативний резерв першої черги. Їм треба прибути в свою військову частину за викликом командира без затримок і заперечень.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що 23 лютого в Україні стартував призов резервістів: чим загрожує неявка у військову частину.

Також ми писали, 5 способів впоратися з поганими новинами: поради психотерапевта.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Джерело матеріала
Автор статті
Супівська Єлизавета
Супівська Єлизавета
Редактор новин
loader
loader