Українські війська відбили місто Щастя: як допомогти нашим військовим
Українські війська відбили місто Щастя: як допомогти нашим військовим

Українські війська відбили місто Щастя: як допомогти нашим військовим

Українські військовослужбовці домоглися першої перемоги 24 лютого, коли Росія почала бомбити об'єкти військової інфраструктури України. Зокрема, відбито місто Щастя.

Про це заявив Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки в Facebook.

Агресор зазнав великих втрат

Нагадаємо, 22 лютого російськими бойовиками було обстріляно місто Щастя Луганської області: снаряди потрапили в приватний будинок і на територію теплоелектростанції. Станом на 24 лютого окупантам не вдалося повністю захопити населений пункт.

Українські війська відбили місто Щастя: як допомогти нашим військовим - Фото 1
ЗСУ відбили місто Щастя в Луганській області, знищена російська техніка і вбито близько 50 військових

Згідно з офіційною інформацією, військовослужбовці ЗСУ змогли відбити Щастя. Повідомлення свідчить, що сторона агресора зазнала великих втрат. Зокрема, знищено техніку та вбито близько 50 ворогів.

На екстреному брифінгу РНБО виступив радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк. За його словами, "ЗСУ дають активну відсіч російським військам, і ця відсіч буде наростати". У свою чергу Олексій Арестович, колишній радник глави ОП країни і екс-спікер української делегації в ТКГ заявив, що "військово-політичне керівництво зберігає спокій і впевнено управляє військами".

Перші тяжкопоранені українці

На жаль, Україна теж постраждала. Відомо, що в місто Глухів Сумської області привезли перших шістьох тяжкопоранених військовослужбовців. Всі бажаючі допомогти українській армії можуть здати кров, оскільки найближчим часом її нестача буде гостро відчуватися в медичних установах.  

Пункт здачі крові відкритий в колишній міській дитячій лікарні. Слідкуйте за інформацією про відкриття подібних пунктів у своїх містах і при можливості намагайтеся допомогти солдатам ЗСУ, здаючи кров.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Іноземні авіалінії призупинили роботу в Україні: як і за скільки ми будемо літати.

Також ми писали, що російські військові біля кордонів України починають відмовитися воювати.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Джерело матеріала
Автор статті
Супівська Єлизавета
Супівська Єлизавета
Редактор новин
loader
loader