Долікарська допомога: як самостійно збити температуру
Долікарська допомога: як самостійно збити температуру

Долікарська допомога: як самостійно збити температуру

Міністерство охорони здоров’я України, з урахуванням вкрай складної обстановки в країні, коли доступ до медичної допомоги утруднений, підготувало низку рекомендацій, як самостійно полегшити той чи інший стан.

У МОЗ зазначають, що в мирний час подібні рекомендації представлялися немислимими з точки зору лікарської етики, але війна зрушила акценти.

Песни во время взрывов и гимнастика - как успокоить ребенка в бомбоубежище.

Долікарська допомога в разі підвищення температури тіла:.

приймайте багато рідини;.

якщо ви у відносній безпеці, починайте з фізичних методів охолодження: розкрити людину, розстебнути одяг, протерти вологою серветкою відкриті ділянки тіла;.

дати жарознижуючі препарати: дорослим — парацетамол 500 мг до чотирьох разів на добу або ібупрофен 400 мг до трьох разів на добу (можна чергувати); дітям — 1-15 мг/кг маси тіла парацетамол або ібупрофен в суспензіях (не забудьте збовтати перед застосуванням), також можна чергувати;.

після жарознижуючого температура тіла не обов’язково повинна знизиться до 36,6 градусів, зниження на один градус вважається позитивною динамікою;.

по можливості проконсультуйтеся з лікарем.

Основні правила залишаються незмінними: не призначайте собі самостійно антибіотики і не скасовуйте лікування, яке отримували до цього.

Людям, які зараз знаходяться в більш безпечних регіонах, МОЗ рекомендує завжди консультуватися з лікарем.

Джерело матеріала
loader
loader