єВорог: побачили російську техніку чи солдатів? Повідомте про це ЗСУ
єВорог: побачили російську техніку чи солдатів? Повідомте про це ЗСУ

єВорог: побачили російську техніку чи солдатів? Повідомте про це ЗСУ

Українці можуть допомогти Збройним силам дізнатися точне місцезнаходження ворожої техніки або солдатів. Для цієї мети розробили чат-бот в месенджері Telegram.

Подробиці пише Міністерство цифрової трансформації в Telegram.

Оперативна допомога ЗСУ

За розробку чат-бота відповідає команда Мінцифри. Саме ці хлопці створили додаток "Дія" і всі супутні функції. Тепер прийшов час корисного інструменту, який стане підмогою для українських військовослужбовців.

єВорог: побачили російську техніку чи солдатів? Повідомте про це ЗСУ  - Фото 1
Міністерство цифрової трансформації розробило чат-бот "єВорог", що дозволяє вказати геолокацію ворога

Російська техніка, що пересувається по дорогах і населених пунктах України, не сильно намагається сховатися. У мережі поширюють безліч відео і фото зафіксованих танків. Але визначити точне місце в такому випадку важко. Тут приходить на допомогу чат-бот "єВорог".

Якщо ви помітили у вашій околиці російську техніку або особовий склад армії, постарайтеся зняти на камеру їх кількість. Потім перейдіть в чат-бот і повідомте конкретне місце. Вся отримана інформація буде ретельно перевірятися і відправлятися ВСУ.  

Алгоритм дій

Щоб скористатися чат-ботом, спочатку треба авторизуватися і підтвердити особу через додаток "Дія". Такий запобіжний захід потрібен, щоб мінімізувати відправку фейкових даних від диверсантів. Після виберіть один з варіантів того, що бачили – ворожу техніку або самих окупантів.

єВорог: побачили російську техніку чи солдатів? Повідомте про це ЗСУ  - Фото 2
"єВорог" дає можливість відправити фото та відео ворожої техніки та солдатів для інформування ЗСУ

Далі прикріпіть фото або відео доказ. Із запропонованого списку виберіть область, де знаходиться ворожа група. А також по можливості поділіться геолокацією. Наостанок детально опишіть, що бачили, і додайте важливі на вашу думку коментарі.  

Раніше портал MY.UA повідомляв, що "Борітеся-поборете": у день народження Тараса Шевченка військові згадали актуальні рядки.

Також ми писали, що "На передову": Вакарчук, вступивши в тероборону, відправився в Миколаїв до Кіма.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Джерело матеріала
Автор статті
Супівська Єлизавета
Супівська Єлизавета
Редактор новин
loader
loader