єВорог: побачили російську техніку чи солдатів? Повідомте про це ЗСУ
єВорог: побачили російську техніку чи солдатів? Повідомте про це ЗСУ

єВорог: побачили російську техніку чи солдатів? Повідомте про це ЗСУ

Українці можуть допомогти Збройним силам дізнатися точне місцезнаходження ворожої техніки або солдатів. Для цієї мети розробили чат-бот в месенджері Telegram.

Подробиці пише Міністерство цифрової трансформації в Telegram.

Оперативна допомога ЗСУ

За розробку чат-бота відповідає команда Мінцифри. Саме ці хлопці створили додаток "Дія" і всі супутні функції. Тепер прийшов час корисного інструменту, який стане підмогою для українських військовослужбовців.

Міністерство цифрової трансформації розробило чат-бот "єВорог", що дозволяє вказати геолокацію ворога

Російська техніка, що пересувається по дорогах і населених пунктах України, не сильно намагається сховатися. У мережі поширюють безліч відео і фото зафіксованих танків. Але визначити точне місце в такому випадку важко. Тут приходить на допомогу чат-бот "єВорог".

Якщо ви помітили у вашій околиці російську техніку або особовий склад армії, постарайтеся зняти на камеру їх кількість. Потім перейдіть в чат-бот і повідомте конкретне місце. Вся отримана інформація буде ретельно перевірятися і відправлятися ВСУ.  

Алгоритм дій

Щоб скористатися чат-ботом, спочатку треба авторизуватися і підтвердити особу через додаток "Дія". Такий запобіжний захід потрібен, щоб мінімізувати відправку фейкових даних від диверсантів. Після виберіть один з варіантів того, що бачили – ворожу техніку або самих окупантів.

"єВорог" дає можливість відправити фото та відео ворожої техніки та солдатів для інформування ЗСУ

Далі прикріпіть фото або відео доказ. Із запропонованого списку виберіть область, де знаходиться ворожа група. А також по можливості поділіться геолокацією. Наостанок детально опишіть, що бачили, і додайте важливі на вашу думку коментарі.  

Раніше портал MY.UA повідомляв, що "Борітеся-поборете": у день народження Тараса Шевченка військові згадали актуальні рядки.

Також ми писали, що "На передову": Вакарчук, вступивши в тероборону, відправився в Миколаїв до Кіма.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом