На росії у 4 рази виріс попит на антидепресанти
На росії у 4 рази виріс попит на антидепресанти

На росії у 4 рази виріс попит на антидепресанти

Із початку повномасштабного нападу на Україну в країні-агресорі зріс попит на антидепрссанти та заспокійливі препарати. Про це повідомляє esquire.ru, який ось-ось закриється.

За даними маркетингової агенції DSM Group, з 28 лютого по 6 березня продажі цих препаратів в аптеках перевищили 525 мільйонів рублів — це більш ніж у чотири рази більше, ніж рік тому. За цей період у російських аптеках продали 577,6 тисяч упаковок антидепресантів. Також зростає попит на безрецептурні снодійні та протитривожні препарати: за перший тиждень березня їх продаж збільшився на 88% та 34,7% відповідно.

Медзаклади свідчать про нестачу таблеток. Дехто запасається ними через побоювання, що таблетки подорожчають або зникнуть з російського ринку.

“Зросла кількість пограничних станів — тривожних, тривожно-депресивних, астенічних. Число скарг на тривогу та тривожно-депресивний стан збільшилось”, — каже головний лікар центру психіатрії, неврології та наркології “Роса” В'ячеслав Філашихін. При цьому не зрозуміло, що так травмувало прихильників путіна — чи то вихід Ikea, McDonald’s та H&M, чи то закриття тіктоку та інстаграму.

 

Дивіться також:

Глянцю в росії більше немає. Закрили Vogue, Tatler та інші журнали.

Acne Studios, H&M та Nike припинили співпрацю з Росією. Ось повний список модних брендів.

Компанії, що припинили бізнес у Росії: активісти зібрали список.

психічне здоровя
росія
Джерело матеріала
loader
loader