Витік на заводі в Сумах: перша допомога у разі отруєння аміаком
Витік на заводі в Сумах: перша допомога у разі отруєння аміаком

Витік на заводі в Сумах: перша допомога у разі отруєння аміаком

Російські окупанти хаотично обстрілюють об'єкти інфраструктури України, і завжди існує ймовірність, що під удар потрапить місце, де зберігаються шкідливі для здоров'я і життя хімічесчкіе елементи.

Як захистити себе від загрози хімічного отруєння, повідомив повідомив голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький у Telegram.

Кроки порятунку життя після хімотруєння

Отже, якої допомоги потребують люди, які зазнали хімічного отруєння? В першу чергу, потрібно відвести людину від місця, де вона вдихнувлаотруєне повітря. Дати доступ до свіжого простору і чистого кисню. Але транспортувати потерпілого бажано в горизонтальному положенні.

Витік на заводі в Сумах: перша допомога у разі отруєння аміаком - Фото 1
У Сумах стався обстріл заводу "Сумихімпром", постраждала ємність з аміаком в 50 тонн

При можливості надати додаткове джерело кисню. Звичайно, в звичайних умовах дістати його важко, і доводиться чекати приїзду швидкої допомоги. Поки лікарі в дорозі, надайте людині спокій, зайвий раз не змушуйте пересуватися. Також помістіть її в теплий простір (бажано просто уникнути холоду). Поміняйте одяг і змийте з тіла осівший забруднювач.

Окупанти відкрили вогонь по резервуарах

Ця інформація корисна в світлі події, яка трапилася вночі 21 березня. Стався обстріл заводу "Сумихімпром", в результаті чого був невеликий витік аміаку. Атака ворожих підрозділів почалася приблизно о 3:55 у місті Суми. Окупанти цілеспрямовано відкрили вогонь по хімічному заводу, маючи намір вивести з ладу електроніку і пошкодити конструкції. Обстріл зачепив один з резервуарів об'ємом в 50 тонн, в якому зберігався аміак.

Витік на заводі в Сумах: перша допомога у разі отруєння аміаком - Фото 2
Через обстріл стався витік аміаку, його вдалося локалізувати до ранку

Станом на 5 ранку було відомо, що є невеликий витік, який, тим не менш, загрожує великими загрозами для життя населення і створенням екологічної проблеми. На місце виїхали співробітники ДСНС у складі 15 осіб та 4 одиниць техніки. Почалася ліквідація витоку і лагодження резервуара.

Як повідомив голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький, о 7: 30 ранку рятувальникам вдалося осадити хімічну хмару, а також накласти бандаж на пошкоджений трубопровід. Більше немає загрози для жителів міста та околиць, хоча постраждав один із співробітників ДСНС, йому надають необхідну допомогу.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що окупанти перекидають в Україну терористів, щоб ліквідувати Зеленського, Єрмака і Шмигаля.


Також ми писали, що у МОЗ розповіли, як українцям захиститися від небезпечного смогу.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Джерело матеріала
Автор статті
Супівська Єлизавета
Супівська Єлизавета
Редактор новин
Згадувані персони
loader
loader