НБУ закликав SWIFT відключити центробанк росії
НБУ закликав SWIFT відключити центробанк росії

НБУ закликав SWIFT відключити центробанк росії

КИЇВ. 23 березня. УНН. Національний банк України закликав SWIFT відключити від системи центральний банк рф, йдеться у заяві регулятора, пише УНН.

Цитата

"Закликаємо керівництво міжнародної системи SWIFT відключити центральний банк рф від системи обміну фінансовими повідомленнями", - сказано у заяві.

Це, як очікується, посилить міжнародну фінансову ізоляцію рф та стане дієвим інструментом максимальної протидії агресії росії у фінансовій сфері.

"Ми просимо SWIFT доєднатися до міжнародного співтовариства та посилити фінансовий тиск на державу-агресора. Сподіваємося на вашу підтримку та допомогу заради збереження життів тисяч українців та захисту суверенітету нашої країни", - наголосив голова Національного банку України Кирило Шевченко.

Раніше

ЄС закрив семи російським банкам доступ до SWIFT.

Довідково

SWIFT – це міжнародна міжбанківська система передавання інформації та здійснення платежів. Перекази через SWIFT – це перекази коштів з банківського рахунку на банківський рахунок. Послугами системи користуються близько 11 тис. банків і фінансових установ у понад 200 країнах світу.

Теги за темою
Росія санкції Нацбанк
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader