Як допомогти на війні, навіть якщо почуваєш себе безсилим: 9 способів
Як допомогти на війні, навіть якщо почуваєш себе безсилим: 9 способів

Як допомогти на війні, навіть якщо почуваєш себе безсилим: 9 способів

Фотографії наслідків російського “визволення” Київської області викликають не тільки ненависть, а ще й безсилля. В умовах війни це почуття руйнівне, адже дає ворогу психологічну перевагу.

Життя людей не повернути. Але нашою спільною місією залишається порятунок тих, хто живе в окупації та гарячих точках. Зібрали 9 способів, як наблизити перемогу і бути корисним на війні (навіть якщо ви не на лінії фронту).


Діліться інформацією

Бо світ має знати про злочини росіян. Важливо: не витрачайте час на тих, хто вірить у біолабораторії НАТО та інші казки російської пропаганди. Направте свої зусилля на Захід, який може допомогти.

 

Доєднайтесь до інтернет-військ

Корисним можна бути всюди. “Креативні Сили України” борються з дезінформацією у тіктоці, “УкрТві військо” силою соцмережі здійснює вплив на європарламентарів та американських сенаторів. З’явились навіть “ТерOnlyFans”: українки й українці продають свої нюдси, аби зібрати кошти для ЗСУ.

 

Допомагайте біженцям

Надавайте прихисток тим, хто втік від війни. Допоможіть з їжею, трансфером, пошуком необхідних речей або майбутнього дому тим, хто його втратив.

 

Не забувайте про тварин

Своїх та чужих. Вони потребують їжі, води, тепла й ласки. Якщо ви не можете цього забепечити — підтримуйте зоозахисні організації (донатами чи репостами).

 

Станьте волонтером

Щоб допомогти собі, почніть допомогати іншим. Готувати для військовийх, сортувати гуманітарну допомогу, розвозити необхідні речі - робота знайдеться для кожного. Українським волонтерам під силу все: здається, що вони знайдуть і ядерну зброю, якщо знадобиться.

 

Якщо ви за кордоном

Виходьте на мітинги, допомогайте волонтерам, влаштовуйте виставки, перфоманси й протести. Світ має пам'ятати про війну в Україні.

 

Працюйте

Якщо ви у безпеці. Платіть податки, купуйте каву, підтримуйте економіку країни. Це наблизить до перемоги.

 

Не забувайте про благодійність

Якщо є фінансова можливість. Зосередьте увагу на місцевих фондах, як-от “Повернись живим”, або передавайте кошти знайомим волонтерам, яким довіряєте. (Що завгодно, але тільки не міжнародний Червоний Хрест).

 

Бережіть себе і близьких

Ваше головне завдання — залишитись живим. Україні потрібні українці.

 

Дивіться також:

Як допомогти тваринам в часи війни: 12 корисних ресурсів.

Як допомогти українській армії: 5 благодійних фондів.

війна
корисне
Теги за темою
війна
Джерело матеріала
loader
loader