ЄС на рік продовжив санкції проти рф за окупацію Криму
ЄС на рік продовжив санкції проти рф за окупацію Криму

ЄС на рік продовжив санкції проти рф за окупацію Криму

КИЇВ. 20 червня. УНН. Євросоюз продовжив санкції за незаконну анексію росією Криму на один рік - до 23 червня 2023 року, повідомляють у Раді ЄС, пише УНН.

Цитата

"Рада ЄС сьогодні ухвалила рішення продовжити санкції, введені ЄС у відповідь на незаконну анексію Криму та міста Севастополя російською федерацією, до 23 червня 2023 року", - йдеться у повідомленні.

Деталі

Обмежувальні заходи, що діють на сьогодні, були вперше введені в червні 2014 року і включають заборони на ввезення в ЄС продукції з незаконно анексованого Криму або Севастополя, а також інфраструктурні або фінансові інвестиції та надання туристичних послуг з незаконно анексованого Криму або Севастополя.

Окрім того, експорт певних товарів та технологій кримським компаніям або для використання в незаконно анексованому Криму у транспортному, телекомунікаційному та енергетичному секторах або для розвідки та видобутку нафти, газу та мінеральних ресурсів також підпадає під обмеження ЄС.

Доповнення

ЄС вводить різні види обмежувальних заходів щодо росії з березня 2014 року у відповідь на незаконну анексію Криму і навмисну дестабілізацію ситуації в Україні. Окрім персональних санкцій діють ще економічні санкції, орієнтовані на певні сектори економіки РФ. Також діють введені ЄС обмеження на економічні відносини з анексованим рф Кримом і Севастополем.

Окрім того, у березні 2014 року Рада ЄС вирішила заморозити активи осіб, відповідальних за привласнення українських державних коштів.

Теги за темою
Росія Євросоюз Крим санкції
Джерело матеріала
loader
loader