В Придністров'ї чоловіків агітують підписувати контракт з російською армією
В Придністров'ї чоловіків агітують підписувати контракт з російською армією

В Придністров'ї чоловіків агітують підписувати контракт з російською армією

На території невизнаного Придністров'я проводиться масштабна агітація щодо вступу на військову службу за контрактом до лав Збройних сил Російської Федерації.

Оголошення про набір до лав російської армії публікуються в усіх ЗМІ, їх розміщують у місцях загального користування та розповсюджують через поштові скриньки.

Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Окрім цього, чоловікам, які звертаються до центру зайнятості, насамперед пропонують не роботу, а військову службу за контрактом в армії РФ.

Також на виробничих та сільськогосподарських підприємствах проводяться збори, на яких представники пунктів відбору агітують працівників до проходження військової служби за контрактом.

"З цією ж метою чиниться неприхований тиск на військовослужбовців строкової служби. Також тираспольський РВК розпочав призов на військову службу громадян, які закінчили військову кафедру ВНЗ та були зараховані у запас з присвоєнням офіцерського звання", - розповіли у розвідці.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський попередив, що будь-які дії у контрольованому Росією Придністров’ї, які загрожуватимуть Україні, отримають відповідну реакцію.

Читайте також:

  • "На ляпас відповімо ударом": Зеленський жорстко попередив невизнане Придністров'я
  • Медведєв пригрозив Молдові перекриттям газу і натякнув на "захист" росіян у Придністров’ї
  • "Свідчить про слабкість Росії": Кулеба заявив про підтримку Молдови на тлі погроз від РФ
Джерело матеріала
loader
loader