Як не стати жертвою харчового отруєння.
Яких основних правил слід дотримуватися, щоб продукти харчування не завдали нашому здоров’ю непоправної шкоди.
Адже неналежна якість їжі і води може стати причиною серйозних захворювань.
На ці питання відповіли експерти онлайн-платформи Бережи себе.
– Умови війни і окупації далеко не завжди дозволяють дотримуватися цих порад.
Вибір їжі часом неможливий, і в таких випадках бажання зберегти життя буде на першому місці, – закликають фахівці.
Заїдання стресу під час війни: психолог дала поради, як прийняти своє тіло.
Експерти нагадують, що через воду передається багато різних вірусів і бактерій.
Таких як:.
гепатит А (більш відомий як хвороба Боткіна);.
різноманітні кишкові віруси;.
Якщо можливості набирати воду в перевірених місцях з очищенням немає, необхідно:.
кип’ятити її мінімум 5-7 хвилин;.
частково очистити воду від домішок за допомогою додавання декількох таблеток активованого вугілля.
Якщо ви помічаєте прояви порушення роботи травної системи (діарея, здуття, біль), які тримаються довше 5-7 днів, варто замислитись, чи не може вода спровокувати ці симптоми.
Їжу потрібно піддавати значній термічній обробці, а ще стежити за її зберіганням у відповідних умовах.
Недосмажене м’ясо і напівсирі яйця можуть бути інфіковані збудниками.
Також слід уважно оглядати консерви:.
термін придатності;.
цілісність упаковки;.
відсутність здуття.
По можливості, уникайте вживання домашніх консервів та копченини, оскільки це загрожує зараженням ботулізмом.