Китай зупинив інвестиції в Росію за глобальним проєктом
Китай зупинив інвестиції в Росію за глобальним проєктом

Китай зупинив інвестиції в Росію за глобальним проєктом

Китай перестав інвестувати в його ж глобальну ініціативу "Один пояс, один шлях" у Росії – уперше від початку її дії вливання впали до нуля. Про це пише видання Financial Times.

Росія була одним з головних бенефіціарів китайської ініціативи "Один пояс, один шлях" – фірмової зовнішньополітичної програми Сі Цзіньпіна, задуману як найбільшу у світі програму розвитку й створену 2013 року. 2021-го Росія та Китай підписали угоди за цією ініціативою на суму близько $2 млрд. Пекін не укладав угод з російськими організаціями в рамках цієї ініціативи в першій половині 2022 року, свідчать дані Центру зелених фінансів і розвитку Університету Фудань у Шанхаї. Видання пише, що таким чином Китай поглиблював свою взаємодію з Близьким Сходом.

"Цей крок сигналізує небажання Пекіна потрапити під санкції на тлі війни в Україні. Водночас падіння може бути тільки тимчасовим, оскільки між Росією і Китаєм точно є "сильна взаємодія", вважають експерти видання. Водночас попри війну Росії проти України Китай збільшив закупівлю російських енергоносіїв.

Джерело матеріала
loader
loader