У Росії почали терміново рятувати вугільні компанії від банкрутства: що сталося
У Росії почали терміново рятувати вугільні компанії від банкрутства: що сталося

У Росії почали терміново рятувати вугільні компанії від банкрутства: що сталося

У Росії почали терміново рятувати вугільні компанії від банкрутства / фото REUTERS

У Росії побачили ризик банкрутства вугільних компаній. Справа в тому, що після застосування Заходом "вугільних" санкцій витрати сильно зросли.

Про це пише російське видання "Известия".

У зв'язку з цим Міненерго запропонувало переглянути розрахунок податку на видобуток корисних копалин, щоб знизити навантаження на бізнес і "запобігти потенційним банкрутствам компаній вугільної та металургійної промисловості".

Відзначається, що галузь втратила частину ринків збуту і постраждала від обмежень з експорту, а ось собівартість продукції збільшилася разом з логістичними витратами. 

"Експортери вугілля і металів виявилися затиснуті між обмеженнями імпорту в Європу, Японію і нездатністю інфраструктури забезпечити вивезення сировини за новими напрямками. Коли преміальні ринки ЄС, Японії, Південної Кореї і Тайваню стали приймати російське вугілля в обмеженому обсязі, вітчизняним компаніям довелося збувати його з великим дисконтом по відношенню до австралійського аналогу, додали в РСПП. Хоча вугільникам вдалося наростити поставки в Китай і Близький Схід і через трейдерів, за підсумками року експорт ресурсу знизиться приблизно на третину", - заявив глава комітету із захисту в судових спорах і процедурах банкрутства Московського міського об'єднання "Опори Росії" Андрій Крупський.

Читайте також:
У Франції закликали розслідувати можливі зв'язки TotalEnergies із російською армією
У Франції закликали розслідувати можливі зв'язки TotalEnergies із російською армією
Канада поверне Німеччині решту газових турбін для Північний потік-1
Канада поверне Німеччині решту газових турбін для "Північний потік-1"

Заступник голови наглядової ради Асоціації "Надійний партнер" Дмитро Гусєв вважає, що якщо відмовитися від використання австралійського індексу SGX TSI FOB Australian Premium coking Coal ОТС при розрахунку податку для вугілля і повернути фіксовану ставку, то це дозволить знизити навантаження на бізнес приблизно на 4 мільярди рублів на рік.

Як раніше повідомляв УНІАН, Євросоюз 8 квітня опублікував п'ятий пакет санкцій, що містить вугільне ембарго. У ньому передбачено, що з серпня вводиться заборона на закупівлю, імпорт або перевезення вугілля та інших твердих викопних видів палива в ЄС, якщо вони родом з Росії або експортуються з Росії.

21 липня стало відомо про те, що Великобританія введе санкції на імпорт вугілля і нафти з Росії.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Великобританія вперше обійшлася без російського палива
  • Вперше в історії: ціна на газ в Європі встановила новий рекорд
  • Експорт нафти з США виріс до 30-річного максимуму
Джерело матеріала
loader
loader