До космічного Інтернету Маска скоро можна буде підключатися прямо через смартфон
До космічного Інтернету Маска скоро можна буде підключатися прямо через смартфон

До космічного Інтернету Маска скоро можна буде підключатися прямо через смартфон

Маск запустить свій інтернет Startlink для звичайних смартфонів / фото ua.depositphotos.com

Глава SpaceX Ілон Маск анонсував запуск супутників Starlinkдругого покоління у 2023 році. До них зможуть підключатися звичайні смартфони в місцях, де немає мережі, і електрокари Tesla.

Проєкт реалізується спільно з мобільним оператором T-Mobile, однак не виключається можливість прямого підключення для абонентів інших операторів, повідомляє The Verge.

Швидкість обіцяють в районі 2-4 Мбіт/с. За словами Маска, на першому етапі послуга надаватиме доступ до SMS, MMS і деяких застосунків для спілкування в месенджерах і аудіозвонків. В майбутньому з'явиться повноцінне підключення до Інтернету і голосовий зв'язок.

Відео дня:

Наше бачення полягає в тому, що якщо у вас є чіткий вид на небо, то ви підключені – сказав виконавчий директор T-Mobile US Майк Зіверт. 

Ілон Маск знизив ціни на Інтернет від Starlink для України

На сьомому місяці повномасштабного російського вторгнення в Україну компанія Ілона Маска знизила ціни на супутниковий Інтернет від Starlink для України та ряду інших країн.

Так, для українських користувачів знижка склала близько 40%, вартість підписки знизили з $100 до $60. Знижка автоматично застосовується до всіх рахунків, створених після 24 серпня 2022 року.

Зараз в Україні працює близько 18 тисяч "старлінків". Вони допомагають українцям завжди бути на зв'язку, а об'єктам критичної інфраструктури працювати в складних умовах.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • До кінця року в поїздах "Укрзалізниці" з'явиться Інтернет від Starlink-Держспецзв'язку
  • Стало відомо, в яких умовах відновлюють мобільний зв'язок під час війни (відео)
  • У Starlink з'явився конкурент глобального супутникового зв'язку
Теги за темою
Ілон Маск
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader