До "Слуги народу" приєдналося двоє нових депутатів: хто вони і що про них відомо
До "Слуги народу" приєдналося двоє нових депутатів: хто вони і що про них відомо

До "Слуги народу" приєдналося двоє нових депутатів: хто вони і що про них відомо

У фракції "Слуга народу" з'явилося двоє нових народних депутатів. Це - Олександр Васюк та Валентина Короленко.

Новоприєднані нардепи у вівторок, 30 серпня, склали присягу. 

Про це у телеграм-каналі повідомила речниця політсили Юлія Палійчук.

Вона пригадала, що 27 липня Верховна Рада погодила призначення народного депутата від "Слуги Народу" Андрія Костіна на посаду генерального прокурора. Також представниця ВР у Конституційному Суді, народна депутатка від "Слуги Народу" Ольга Совгиря обрана суддею Конституційного Суду.

Їхні місця в парламенті зайняли наступні за списком кандидати в депутати від фракції. 

Олександр Васюк

Юрист і громадський діяч, працював у команді на президентських і парламентських виборах. Має досвід співпраці з міжнародними організаціями у волонтерських, освітніх та професійних проєктах. Протягом останнього часу активно працює над розширенням україно-американських відносин. Як повідомляє рух "Чесно", 

Олександр Васюк є головою офісу міжфракційного об’єднання "Цінності. Гідність. Родина", а також є чинним учасником організації "Інститут стратегічного партнерства: Україна-США". За даними ЦВК, Васюк працював виконавчим директором у громадській організації "Асоціація розвитку суддівського самоврядування в Україні" та вказав, що проживає у Запоріжжі. Виконавчий директор "Асоціації розвитку суддівського самоврядування України". Керівник "Української асоціації штучного інтелекту і робототехніки". 

Валентина Короленко

Юристка, фінансистка. Короленко народилася 15 травня 1984 року у Кривому Розі. Вона здобула диплом магістра з екології у Криворізькому технічному університеті. Навчалась за спеціальністю “Правознавство” у Центрі митної справи та післядипломної освіти Академії митної служби України, а також у Дніпропетровському національному університеті ім. Олеся Гончара за спеціальністю "Фінанси та кредит".

Донедавна Короленко працювала на різних посадах у Криворізькій та Дніпропетровській митницях. Допомагала команді на президентських та парламентських виборах. Має три вищі освіти і понад 14 років досвіду державної служби.

Нагадаємо, призначити генеральним прокурором України народного депутата "Слуги народу" Андрія Костіна запропонував Раді президент Володимир Зеленський.

"Порятунок бійців з "Азовсталі" - це заслуга особисто президента" – Дмитро Кулеба

Читайте також:

  • ЗСУ розпочали "промацування" лінії фронту на південному напрямку перед підготовкою контрнаступу - ведучий CNN
  • ЗСУ прорвали першу лінію оборони на Херсонщині: російські десантники накивали п'ятками (відео)
  • Контрснайперська боротьба в Україні: окупанти скаржаться, що ЗСУ їх атакують за допомогою праски
  • В окупованому Маріуполі чоловік розгорнув прапор України на даху будинку (фото)
Джерело матеріала
loader
loader