Зеленський обговорив з Президентом Єврокомісії 8-й пакет санкцій проти рф
Зеленський обговорив з Президентом Єврокомісії 8-й пакет санкцій проти рф

Зеленський обговорив з Президентом Єврокомісії 8-й пакет санкцій проти рф

КИЇВ. 4 вересня. УНН. Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн. Обговорили наступний транш макрофінансової допомоги від ЄС Україні та 8-й пакет антиросійських санкцій, серед яких візові обмеження для росіян, передає УНН.

Цитата

«Провів телефонну розмову з Президентом Єврокомісії Урсолою фон дер Ляєн. Обговорили якнайшвидше виділення наступного траншу макрофіну ЄС. Наголосив на необхідності підготовки 8-го пакету санкцій, який має містити також заборону на видачу віз громадянам рф. Також скоординували кроки з обмеження отримання росією надприбутків від продажу нафти й газу. Розглянули можливості здійснення Єврокомісією швидкої оцінки, щойно Україна виконає сім її рекомендацій», – повідомив Зеленський.

Нагадаємо

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна виступає за повну заборону видачі туристичних віз для громадян рф країнами Євросоюзу.

Доповнення

У середу міністри закордонних справ ЄС домовилися відмінити спрощену систему видачі віз, яка давала змогу росіянам подавати заявки на отримання візи до Шенгенської зони, що складається з 26 країн, у спрощеному порядку.

кремль заявив, що рішення Європейського Союзу скасувати спрощений візовий режим для російських туристів було "сміхотворним"і поганою новиною для російських громадян.

Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader