Відбудову та відновлення України оцінено в понад 349 млрд дол – Шмигаль
Відбудову та відновлення України оцінено в понад 349 млрд дол – Шмигаль

Відбудову та відновлення України оцінено в понад 349 млрд дол – Шмигаль

КИЇВ. 9 вересня. УНН. Вартість потреб на відбудову та відновлення України, згідно зі звітом «Швидка оцінка завданої шкоди та потреб на відновлення» (RDNA), оцінюється в понад 349 млрд доларів. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час онлайн-виступу на презентації звіту RDNA, що відбулася в Брюсселі, передає УНН.

Цитата

«Згідно зі звітом, вартість потреб на відбудову та відновлення України оцінюється в понад 349 млрд доларів. Для вирішення першочергових потреб Україні необхідно буде 105 млрд доларів у короткостроковій перспективі. Тільки на перший етап потрібно 17 млрд доларів, з яких Україна потребує 3,4 млрд вже в найближчі три місяці», - написав Шмигаль у Telegram.

Деталі

Урядовий портал повідомляє, що Шмигаль зауважив, що ця сума поки не відображає повною мірою масштабів руйнувань і втрат для України та закликав Світовий банк й інших партнерів зробити оновлення звіту регулярним.

«Віце-президент Європейської комісії Марош Шефчович зі свого боку відзначив, що треба буде консолідувати надзвичайні фінансові зусилля міжнародних партнерів для відбудови України й створення фундаменту вільної європейської країни, яка буде інтегрована у європейську та глобальну економіку», - йдеться в повідомленні.

Віце-президент Світового банку у справах регіону Європи та Центральної Азії Анна Б'єрде зазначила, що російське вторгнення в Україну й надалі призводить до жахливих втрат і перед Урядом постало завдання збалансувати відновлення з невідкладними потребами країни.

«RDNA допоможе визначити пріоритети для відновлення, а ми продовжуємо підтримувати безперервність надання основних державних послуг», - сказала вона.

Доповнення

В серпні повідомлялося, що сума завданих війною прямих збитків інфраструктурі України перевищила 110 млрд доларів.

Раніше повідомлялося, що план відновлення України від наслідків війни вже виконується.

Теги за темою
війна Денис Шмигаль
Джерело матеріала
loader
loader