Китай постачає Росії браковані мікросхеми
Китай постачає Росії браковані мікросхеми

Китай постачає Росії браковані мікросхеми

Китай почав масово постачати Росії браковані чіпи після початку війни проти України та припинення офіційних поставок через обмеження Заходу. Джерело: Комерсант

Посилаючись на представника російського радіоелектронного ринку, журналісти повідомляють, що раніше частка шлюбу в китайських мікросхемах не перевищувала 2%, тепер вона зросла до 40%.

"Збільшення шлюбу підвищує підсумкову вартість російської продукції вдвічі і розтягує терміни виробництва товарів", - відзначило джерело.

Топ-менеджер великого російського виробника електроніки додав, що шлюб став частіше зустрічатися через закупівлю товарів у неавторизованих постачальників, які не дають жодних гарантій якості.

У Центрі сучасної електроніки зазначають, що російські постачальники не мають технологій перевірки як постачальників, так і їхньої продукції, а через санкції доводиться створювати довші ланцюжки поставок. Оскільки продукція закуповується не безпосередньо у виробників, а й у посередників, те й контролю над якістю продукції знижується чи виробляється зовсім.

Джерело матеріала
loader
loader