рф провокує нову хвилю міграції українців у країни ЄС – Зеленський
рф провокує нову хвилю міграції українців у країни ЄС – Зеленський

рф провокує нову хвилю міграції українців у країни ЄС – Зеленський

КИЇВ. 20 жовтня. УНН. росія провокує нову хвилю міграції українців у країни Європейського Союзу. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський виступаючи перед Європейською радою, передає УНН.

Цитата

«Атаками російських крилатих ракет та іранських ударних дронів зруйновано більше третини нашої енергетичної інфраструктури. Також Росія провокує нову хвилю міграції українців у країни ЄС. Російський терор проти наших енергообʼєктів спрямований на те, щоб створити Україні якнайбільше проблем з електрикою й теплом цієї осені та взимку і щоб якнайбільше українців поїхало до європейських країн. Відбувається нова ескалація російського терору», - сказав Зеленський.

Він зазначив, що це потребує від усієї європейської спільноти нових кроків у відповідь – швидких і солідарних.

«Кроків, які захищатимуть і українців, і всіх європейців. Терор має програти. Україна і Європа мають перемогти. На це треба негайно відповідати. Перша відповідь, фундаментальна, – це протиповітряна й протиракетна оборона. Ми маємо зробити все можливе, щоб для Росії стало повністю неможливим руйнувати нашу енергосистему ракетами й дронами», - розповів Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні серйозно пошкоджено майже 40% інфраструктури

Він наголосив, що Україна потребує більше систем ППО та ПРО, щоб створити справді надійний повітряний щит.

«Я знаю, що деякі країни ЄС уже підтвердили свою участь у цій роботі. І я закликаю вас максимально прискорити реалізацію рішень. Звертаюся зараз до Франції, Італії, до інших наших партнерів, і не тільки у Європі, а й у Сполучених Штатах Америки. Не тільки до тих, хто виробляє ППО й ПРО, а й до тих, хто має необхідні системи. Що захищеніше українське небо, то стабільнішим буде життя в усій Європі. Ми маємо це забезпечитм», - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС запровадив санкції проти виробника безпілотників "Шахед" та трьох іранських генералів

За його словами, другою відповіддю мають бути санкції.

«Нові потужні санкції і проти Росії, і проти Ірану – за спільництво з державою-терористом. Хоча ми знищили тільки за цей місяць понад 200 іранських дронів, а десятки таки влучили по різних цілях, представники Ірану досі брешуть, ніби вони не передавали дрони Росії. Росія має заплатити за цей терор. І це має бути відображено у девʼятому санкційному пакеті ЄС. Іран має бути позбавлений будь-якої можливості та навіть бажання постачати хоча б комусь такі дрони», - зазначив Зеленський.

Теги за темою
Україна Володимир Зеленський Європа
Джерело матеріала
loader
loader