У Херсоні затримали окупанта, перевдягненого у цивільний одяг
У Херсоні затримали окупанта, перевдягненого у цивільний одяг

У Херсоні затримали окупанта, перевдягненого у цивільний одяг

СБУ затримала перевдягненого військового армії РФ у Херсоні.

Служба безпеки України затримала у нещодавно звільненому Херсоні російського військовослужбовця, який був перевдягнений у цивільну форму і намагався вдавати місцевого мешканця. 

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

СБУ встановила, що його завданням у звільненому Херсоні був збір інформації, коригування вогню по ЗСУ та проведення диверсій.

"Після розмови зі співробітниками СБУ він зізнався, що є професійним військовим із 69-ї окремої бригади прикриття Збройних сил РФ. Окупанта вдалося виявити завдяки системним і послідовним стабілізаційним заходам, які СБУ та сили безпеки і оборони проводять на деокупованій території", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Служба безпеки України та спецпризначенці ЗСУ затримали на Херсонщині бойовика так званої "ДНР", який воював проти України.

Деокупація Херсона

Збройні сили України звільнили Херсон 11 листопада. 

Станом на 13 листопада у Херсоні запрацювали українська обласна та міська військові адміністрації, СБУ та Нацполіція, поступово відновлюють мовлення українського телебачення та радіо.

У понеділок, 14 листопада до Херсона приїхав президент Володимир Зеленський, він також взяв участь у церемонії підняття прапора України.

Читайте також:

  • На Херсонщині окупанти вбили подружжя фермерів – тіли виявили у підвалі
  • Чужі серед своїх: в РФ вояків зобов'язали звітувати про наявність родичів в Україні
  • "Успіх має свою ціну": Залужний подякував українським бійцям за звільнення Херсона і вшанував полеглих
Джерело матеріала
loader
loader