Церкві окупанта не місце в Україні – Порошенко звернувся до влади
Церкві окупанта не місце в Україні – Порошенко звернувся до влади

Церкві окупанта не місце в Україні – Порошенко звернувся до влади

Нардеп від «Європейської солідарності», експрезидент України Петро Порошенко привітав рішення Конституційного суду України щодо закону про перейменування церкви московського патріархату.

Він закликав владу продовжити розпочату у 2018 році роботу і сприяти об'єднанню українських православних в українській церкві.

Про це експрезидент написав у Facebook.

«Три роки Україна і український народ чекали приведення ситуації в українському православ‘ї у відповідність до Томосу Вселенського Патріарха.

Московська церква не має маскуватись під українську, церкві окупанта не місце в Україні! Органам виконавчої влади належить завершити розпочату ще у 2018 році роботу і сприяти об‘єднанню українських православних в українській церкві», – написав Порошенко.

Як повідомлялося раніше, патріарх РПЦ Кирило просить у російської влади змилуватися і не відправляти священників російської церкви на війну в Україну.

Кирило хоче передбачити у законодавстві країни-терористки РФ відстрочку від мобілізації для представників духовенства та доручив зайнятися цим питанням правовому управлінню Московської патріархії.

Прессекретар кремлівського диктатора Володимира Путіна Дмитро Пєсков назвав обшуки в Києво-Печерській лаврі «черговою ланкою в ланцюзі воєнних дій, які проводить Київ проти російського православ'я».

Також 22 листопада Служба безпеки України проводила обшуки на території монастирів Рівненщини.

Там знайшли літературу «Беседы о русской земле», газети «Русский вестник» та «Русский дом».

Служба у Лаврі.

Кому воздасться?.

Обшуки у Лаврі.

Чому не треба радіти.

СБУ обшукує Лавру.

Чому це мало статися.

Українці мемами відреагували на візит СБУ до Лаври.

Джерело матеріала
loader
loader