ЗСУ: Всі острови в Херсонській області перебувають у «сірій зоні»
ЗСУ: Всі острови в Херсонській області перебувають у «сірій зоні»

ЗСУ: Всі острови в Херсонській області перебувають у «сірій зоні»

ЗСУ: Всі острови в Херсонській області перебувають у «сірій зоні» - Фото 1
ЗСУ: Всі острови в Херсонській області перебувають у «сірій зоні» - Фото 2
Контроль над островами буде можливим лише після отримання повноцінного контролю за протилежним берегом.
ЗСУ: Всі острови в Херсонській області перебувають у «сірій зоні» - Фото 3
ЗСУ: Всі острови в Херсонській області перебувають у «сірій зоні» - Фото 4

Керівник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського спрямування Євген Єрін спростував інформацію про звільнення острова Великий Потьомкінський у Херсонській області. Наразі всі острови на Херсонщині перебувають у «сірій зоні». Про це він сказав у етері загальнонаціонального телемарафону.

«Щодо острова скажу так: зараз усі острови знаходяться в так званій сірій зоні, яка не контролюється чітко ні нашими військами, ні окупантами. Відповідно так, наші військовослужбовці намагаються проходити на ці острови, здійснювати певні заходи в рамках операції. Водночас говорити про контроль над островами неможливо», зазначив Єрін.

Він додав, що острови не є плацдармом, який слід утримувати на довгострокову перспективу.

Єрін також зазначив, що контроль над островами буде можливим вже після отримання повноцінного контролю за протилежним берегом.

«Острова проглядаються, прострілюються, будь-які більш-менш великі скупчення живої сили з будь-якого боку будуть просто знищені. На цей час це недоцільно», сказав керівник об'єднаного пресцентру Сил оборони.

Нагадаємо, ввечері 2 січня народний депутат від «Європейської солідарності» Олексій Гончаренко опублікував у телеграмі відео, на якому український військовий встановлює український прапор і повідомляє, що перебуває на острові Великий Потьомкінський, розташований посеред Дніпра поблизу Херсона. У підписі до відео нардеп ствердно написав: «ЗСУ звільнили острів Великий Потьомкінський».

Однак речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в етері телемарафону спростувала інформацію про звільнення острова і повідомила, що наразі йдеться лише про встановлення на острові прапора.

Фото: скриншот з Google.Maps

Теги за темою
Херсон
Джерело матеріала
loader
loader