Байден заявив, що всупереч всім очікуванням Україна домоглася успіху у війні
Байден заявив, що всупереч всім очікуванням Україна домоглася успіху у війні

Байден заявив, що всупереч всім очікуванням Україна домоглася успіху у війні

Байден заявив, що Україна досягла успіху у війні всупереч всім очікуванням / фото president.gov.ua

Україна домоглася успіху у війні попри всі очікування. Ця війна стала найбільшим збройним конфліктом в Європі.

"Це найбільша наземна війна в Європі за три чверті століття. І ви в ній досягли успіху, всупереч всім очікуванням, крім ваших власних. І я впевнений, що ви і далі будете перемагати", - заявив президент США Джо Байден в ході свого раптового візиту до Києва 20 лютого.

Американський лідер зазначив, що вибудовування міжнародної коаліції на підтримку України сало величезним викликом для Вашингтона.

Відео дня

"Американський народ знає-неприборкана агресія є загрозою для всіх нас. Ми зібрали коаліцію націй від Атлантики до Тихоокеанського регіону. НАТО. Японія. Кількість націй - понад 50, які допомагають Україні захищати себе безпрецедентною економічною, військовою та гуманітарною підтримкою. Найсильніші економіки світу зібралися, щоб перекрити життєві потоки російської економіки. Разом ми зібрали 700 танків і тисячі бронемашин, тисячу артилерійських систем і понад 2 млн артилерійських боєприпасів, більше 50 ракетних систем, засоби ППО", - вказав Байден.

Читайте також:
Байден про Путіна: він думав, що зможе пережити нас
Байден про Путіна: він думав, що зможе пережити нас
Парламентська делегація Ізраїлю прибула до Києва (фото, відео)
Парламентська делегація Ізраїлю прибула до Києва (фото, відео)

Крім того, він згадав розмову із Зеленським рік тому, коли президент України попросив зібрати світових лідерів для допомоги Києву.

"Рік тому, коли ми говорили по телефону, я запитав у вас, пане президенте: "Чим я можу допомогти вам?", і ви відповіли - я процитую: "Зберіть світових лідерів для підтримки України, попросіть їх підтримати Україну". І ви сказали, що не знаєте, чи зможемо ми ще колись поговорити. Ця темна ніч була рік тому, коли світ очікував, що може впасти Київ, або навіть вся Україна. Але через рік Київ стоїть. І Україна стоїть. Демократія стоїть. Америка стоїть з вами і світ стоїть з вами", - вказав американський президент.

Також політик розповів про свої попередні візити в Україну.

"Повинен сказати, Київ став частиною мого серця. Я приїжджав сюди шість разів як віце-президент і один раз як президент. Перший раз я приїхав в 2009-му, потім повертався три рази в 2014-му, за часів Революції Гідності. У 2015-му, коли Рада будувала міцну демократію, і 2017-му, відразу перед тим, як я залишав офіс. Але я знав, що я ще повернуся - одна остання поїздка. Так що, президент Зеленський, для мене велика честь ще раз приїхати до Києва зустрітися з вами, військовими, розвідкою, дипломатами, які стоять на захисті країни", - підсумував Байден.

Читайте також:
У Байдена шукали способи, як таємно переправити його в Україну – Politico
Зеленський звернувся до українців у День Героїв Небесної Сотні (відео)
Зеленський звернувся до українців у День Героїв Небесної Сотні (відео)

Візит Джо Байдена в Україну - що відомо

20 лютого президент США Джо Байден прибув з неанонсованим візитом до Києва. Американський лідер вшанував пам'ять загиблих Героїв України разом з президентом Володимиром Зеленським на Михайлівській площі.

Крім того, в ході свого візиту Байден заявив про новий пакет військової допомоги для України. Загальна сума підтримки оцінюється в 500 мільйонів доларів.

Разом з президентом США до Києва приїхав радник Байдена з нацбезпеки Джейк Салліван. З ним провів зустріч глава офісу президента України Андрій Єрмак.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Україна бойкотуватиме засідання Парламентської асамблеї ОБСЄ: названо причину
  • Зеленський провів розмову з Макроном: про що говорили
  • Зеленський ввів санкції проти Мосбіржі і російських банкірів
Теги за темою
США Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader