Після "яєчного" скандалу при Міноборони створюють департамент із запобігання корупції
Після "яєчного" скандалу при Міноборони створюють департамент із запобігання корупції

Після "яєчного" скандалу при Міноборони створюють департамент із запобігання корупції

Після скандалів з закупівлями для ЗСУ при Міноборони створили Департамент з питань запобігання корупції.

Міністерство оборони України закликає громадськість звертатися до новоствореного Департаменту з питань запобігання та виявлення корупції у разі виявлення зловживань чи корупційних ризиків у сфері оборонних закупівель.

Про це Міноборони повідомило у Telegram.

Виконувач обов‘язків директора Департаменту Сергій Степанян повідомив, що ключова мета Департаменту — реалізувати принцип нульової толерантності до корупції.

"Зараз ми перезавантажуємо і посилюємо антикорупційний підрозділ Міністерства оборони України. Його статус вже підвищено з Управління до Департаменту і тим самим розширено штат. Незабаром буде оголошено про відбір на вакантні посади до цього підрозділу. Моє завдання — реалізувати принцип нульової толерантності до корупції", - наголосив він.

Степанян додав, що одним з елементів роботи на системному рівні Міноборони бачить більш тісну взаємодію з громадськістю.

"Міністром оборони впроваджується реформа оборонних закупівель, ухвалено рішення щодо забезпечення прозорості у закупівлях.
Загалом, закликаю усіх. Військовослужбовців, бізнес, журналістів, громадських експертів і активістів: якщо ви бачите ознаки корупційних проявів у секторі оборони, прошу надавати інформацію", — наголосив Сергій Степанян.

Нагадаємо, на початку лютого Державне бюро розслідувань повідомило про підозру нещодавно звільненому заступнику міноборони В'ячеславу Шаповалову в причетності до закупівель неякісної амуніції для Збройних сил України.   

Міністр оборони України Олексій Резніков розповів, чому не йде з посади після низки скандалів у міністерстві та що він думає про справу Шаповалова.

Читайте також:

  • Новини України
  • Війна в Україні
  • Новини України: відео

Кадрові зміни в Міноборони та МВС: нові звільнення та призначення

Джерело матеріала
loader
loader