Продовжує працювати і провину не визнає: на Львівщині судитимуть лікаря за смерть немовляти
Продовжує працювати і провину не визнає: на Львівщині судитимуть лікаря за смерть немовляти

Продовжує працювати і провину не визнає: на Львівщині судитимуть лікаря за смерть немовляти

Акушера-гінеколога Ганну Маріч, яка працює у Пустомитівській лікарні, що у Львівській області, судитимуть за неналежне виконання професійних обов’язків, наслідком якого стала смерть немовляти. У висновку патологоанатома говориться, що причиною є важка асфіксія (удушення) при пологах.

Два роки тому лікар приймала пологи у дружини військовослужбовця, 36-річної львів’янки Олени Чередєєвої. Однак, незважаючи на здорову і стабільну вагітність матері, новонароджений хлопчик помер на третій день.

Як розповіла Олена Чередєєва, досудове розслідування тривало майже два роки. За цей час відбулося засідання клініко-експертної комісії Департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА, проведено дві судово-медичні експертизи, допитано свідків та зібрано інші докази провини лікаря.

Зараз дивляться
Читайте також:

– Судово-медична експертиза встановила, що необережні дії лікаря, ймовірно, призвели до трагедії. Якби вона вчасно поклала мене в лікарню, обстежила, провела ургентний кесарів розтин, то можна було б цього уникнути, – каже Олена Чередєєва.

Жінка зазначила, що після пологів медики не направили на експертизу плаценту, що могло б дати більше відповідей на питання у справі, а цей біоматеріал в лікарні поспішно утилізували.

У прокуратурі Львівщини підтвердили, що справу щодо неналежного виконання професійних обов’язків (ч.2 ст. 140 ККУ) 38-річним лікарем з Пустомитів з обвинувальним висновком направили на розгляд до районного суду.

На час слідства Ганну Маріч не усували від роботи, вона продовжувала працювати в пологовому відділенні лікарні. У спілкуванні з журналістами медик заявила, свою провину не визнає і відмовилася від більш докладних коментарів.

Джерело матеріала
loader
loader