«Схеми»: Медведчук має новий бізнес у Росії
«Схеми»: Медведчук має новий бізнес у Росії

«Схеми»: Медведчук має новий бізнес у Росії

«Схеми»: Медведчук має новий бізнес у Росії - Фото 1
«Схеми»: Медведчук має новий бізнес у Росії - Фото 2
У вересні минулого року бізнес екснардепа поповнився двома російськими мережами автомобільних заправок.
«Схеми»: Медведчук має новий бізнес у Росії - Фото 3
«Схеми»: Медведчук має новий бізнес у Росії - Фото 4

У вересні 2022 року російський нафтовий бізнес, пов’язаний із колишнім нардепом Віктором Медведчуком, поповнився двома мережами автомобільних заправок —  «ЛТК» (сім АЗС на території Липецької області) та «Новый поток» (26 заправок на території Тюменської та Курганської областей). Про це повідомили журналісти-розслідувачі «Схем».

Як зазначили у розслідуванні, ці російські заправки разом із компанією ООО «Трейдпроект», яка належить акціонерному товариству «ГК Маркет», перейшли під контроль менеджменту Медведчука на початку вересня минулого року.

Тоді ж власниками «ГК Маркет» стали Тимур Абертасов, який працював у компанії «ЮГ Энерго» Оксани Марченко, і чинний директор представництва швейцарської NewCoal Trading, через яку нафтопродукти із заводу Медведчука постачалися у США для ExxonMobil, Микола Сухов.

«Схеми»: Медведчук має новий бізнес у Росії - Фото 5

Окрім цього, до складу «ГК Маркет» входить компанія «АТИ» (Алгоритм паливний інтегратор), яка надає брокерські послуги на ринку природного газу, дизелю, бензину, нафти, нафтопродуктів та зріджених вуглеводневих газів. В компанії стверджують, що мають «доступ до всіх товарно-сировинних бірж Росії».

Журналісти «Схем» звернулися до прессекретаря Віктора Медведчука з проханням надати коментар стосовно теми розслідування, однак відповіді редакція ще не отримала. 

Нагадаємо, нещодавно Личаківський районний суд Львова арештував активи, записані на кілька київських компаній, бенефіціаркою яких фіктивно, в інтересах екснардепів Віктора Медведчука і Тараса Козака, є Ольга Куць. 

Раніше Bihus.Info з'ясував, що Ольга Куць значиться бенефіціаркою низки фірм, які, в свою чергу, володіють дорогою землею і нерухомістю в Києві.

Як відомо, підозрюваного у державній зраді Віктора Медведчука 21 вересня обміняли на 215 українських полонених військових та цивільних, зокрема захисників «Азовсталі». До 24 лютого Медведчук залишався під домашнім арештом, але в день повномасштабного вторгнення втік зі свого маєтку у Києві і відтоді переховувався у столиці. 12 квітня СБУ вдалося знайти та затримати Медведчука.

10 січня президент Володимир Зеленський підписав указ про позбавлення Медведчука громадянства, а 13 січня Верховна Рада позбавила його депутатського мандату.

Фото: «Радіо Свобода»

Теги за темою
Росія Віктор Медведчук
Джерело матеріала
loader
loader