Курс валют у квітні: експерт спрогнозував, якими будуть євро і долар
Курс валют у квітні: експерт спрогнозував, якими будуть євро і долар

Курс валют у квітні: експерт спрогнозував, якими будуть євро і долар

Можливі коливання у межах 30-50 копійок.

В Україні у квітні курс долараі курс євро будуть перебувати у звичних коридорах. Наразі істотних економічних та військово-політичних причин для глобальних змін на валютному ринку немає. 

Таки прогноз висловив директор департаменту казначейства акціонерного товариства "КОМІНБАНК" Герман Марченко, передає "24 Канал".

"Готівковий курс валют перебуватиме в усталених з березня межах: це 37,80-38,80 грн за долар, а також 40,00-41,00 грн за євро з незначними ситуативними коливаннями але у зазначених межах", - прогнозує експерт.

За словами Марченка, коливання будуть у межах 30-50 копійок. Він наголошує, що протягом наступного місяця ситуація на валютному ринку буде залишатися досить стабільною з невеликою потенційною проекцією до економічного зростання.

На думку Германа Марченка, головним "маркером" подальшої стабільності курсу можна вважати політику НБУ за офіційним курсом валют.

"Регулятор ретельно зважує кожен свій крок і досягнута стабільність дуже важлива для економіки в умовах воєнного стану", - додав експерт.

Нагадаємо, за словами очільника Нацбанку Андрія Пишного, НБУ планує тримати долар на рівні 36,56 грндо того моменту, поки ситуація на валютному ринку не покращиться, а інфляція не стабілізується.  

Читайте також:

  • Кому у квітні 2023 року перерахують пенсії: названо категорії українців
  • Курс валют на вихідні, 25-26 березня: скільки коштують долар, євро і злотий
  • Що робити з гривнями: "заначка", купити валюту чи покласти на депозит – поради фінансиста

Долар подешевшав: що відбувається - фінансовий експерт Сергій Фурса

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Джерело матеріала
loader