Перед Великоднем в рідній хаті має бути порядок, – Садовий про долю церков УПЦ МП у Львові
Перед Великоднем в рідній хаті має бути порядок, – Садовий про долю церков УПЦ МП у Львові

Перед Великоднем в рідній хаті має бути порядок, – Садовий про долю церков УПЦ МП у Львові

Про це повідомив мер Львова Андрій Садовий. За його словами, тепер для попів ворожої церкви "май" не настане – буде тільки теплий український травень.

Яка доля церков УПЦ МП у Львові

Садовий заявив, що самобуд на Сихові повністю демонтували. Водночас приміщення на вулиці Пекарській офіційно перейшло у користування Першого медоб'єднання.

Надалі там розвиватимуть реабілітацію для військових. Зауважимо, що монастир ПЦУ, який там знаходиться, продовжить своє служіння.

На Сихові демонтували церкву УПЦ МП / Фото Андрій Садовий, Любомир Зубач

Окрім того, храм на вулиці Бобанича тепер використовуватиме релігійна громада Православної церкви України. Власниця приміщення на вулиці Антоновича розірвала угоду з Московським патріархатом, тож тепер ця парафія припинила богослужіння.

Перед Великоднем в рідній хаті має бути порядок,
– зауважив очільник Львова.

Він також подякував усім, хто долучився і нарешті закінчив історію Московського патріархату у Львові.

Нагадаємо, що напередодні громада Свято-Георгіївського Кафедрального собору Львівської єпархії УПЦ МП проголосувала за перехід до Православної церкви України. У такий спосіб у храмі поставили остаточну крапку в існуванні московського патріархату.

Як демонтовували церкву УПЦ МП на Сихові

  • 6 квітня громада ПЦУ провела благоустрій території, забираючи наявні незаконні конструкції споруди Московського патріархату на Сихові.
  • Заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач повідомив, що все відбувалось за законом. Поліція забезпечувала порядок.
  • Журналіст 24 Каналу також побував на місці демонтажу церкви та зауважив, що наразі там перебуває багато поліції, швидких та активістів.
Теги за темою
УПЦ МП Андрій Садовий
Джерело матеріала
loader
loader