У знищеній техніці РФ знаходять все більше китайської електроніки – Офіс президента
У знищеній техніці РФ знаходять все більше китайської електроніки – Офіс президента

У знищеній техніці РФ знаходять все більше китайської електроніки – Офіс президента

Українські воїни знаходять дедалі більше електронних компонентів китайського виробництва у знищеній російській військовій техніці.

Про це заявив радник керівника Офісу президента України Владислав Власюк. За його словами, у техніці РФ знаходять різну електроніку, як компоненти західного виробництва, яких стає менше, але збільшується кількість деталей Китаю.

Зокрема, компоненти Китаю зафіксували у навігаційній системі безпілотників Орлан, які раніше використовували електроніку виробництва Швейцарії.

Водночас китайські деталі помітили у системі управління вогнем російських танків, де раніше використовувалася французька електроніка.

Україні вдалося встановити деяких виробників чи постачальників знайденої електроніки, а цю інформацію вже передано західним союзникам.

Серед цих компаній – виробник зброї China North Industries Group (Norinco) та постачальник військової техніки Xinxing Guangzhou Import & Export Co. Власюк не уточнив, про постачання яких саме компонентів йдеться.

Журналісти видання Reuters звернулися до Міністерства закордонних справ Китаю із запитом, чи постачали компанії компоненти для військової техніки РФ.

У МЗС Китаю відповіли, що протягом усієї історії країна налагоджувала торговельну співпрацю з усіма державами, серед яких була і РФ. Там прокоментували щодо експорту товарів військового призначення, зазначивши, що Китай начебто “завжди займав розумну та відповідальну позицію”, якої дотримується навіть зараз, не уточнивши конкретних деталей.

У виданні процитували співробітника Norinco, який відмовився назвати своє ім’я, проте він заявив, що компанія начебто не постачає до Росії компоненти військової техніки.

The Business Standard

Теги за темою
Збройні сили України Китай
Джерело матеріала
loader
loader