Снаряди для HIMARS і артилерії: США оголосили про пакет допомоги $325 млн
Снаряди для HIMARS і артилерії: США оголосили про пакет допомоги $325 млн

Снаряди для HIMARS і артилерії: США оголосили про пакет допомоги $325 млн

Сполучені Штати надсилають Україні черговий пакет озброєнь вартістю $325 млн.

Про це повідомили в середу представники Пентагону, пише New York Times.

Новий пакет включає боєприпаси для ракетних систем HIMARS, артилерійські снаряди, системи протитанкового озброєння і протитанкові міни.

Два тижні тому адміністрація оголосила про пакет на $2,6 млрд, який включав боєприпаси для систем протиповітряної оборони України.

За словами офіційних осіб, $325 млн будуть виділені на озброєння з військових запасів.

Очікується, що українські військові, які нещодавно пройшли навчання з використання ракетної системи Patriot, незабаром прибудуть в Україну.

У середу Олексій Резніков, міністр оборони України, написав у своєму акаунті у Twitter, що система Patriot прибула в країну.

Американські офіційні особи поспішають посилити протиповітряну оборону України на тлі побоювань, що президент Росії Володимир Путін вирішить, що він готовий передислокувати свої військово-повітряні сили, які майже не брали участі у війні, в спробі закріпитися на території України.

Офіційні особи кажуть, що українська протиповітряна оборона, яку війська тримають у постійному русі, щоб уникнути російських ударів, добре справляється з тим, щоб утримувати російські військові літаки в небі над більшою частиною країни.

Але витік секретних документів Пентагону, що з’явилися в соціальних мережах два тижні тому, свідчить про те, що станом на початок березня в американській розвідці існувало занепокоєння тим, що в Україні закінчуються боєприпаси для ППО.

Останній пакет озброєнь включатиме високоточні боєприпаси, чотири транспортні засоби логістичної підтримки, понад дев’ять мільйонів набоїв для стрілецької зброї, боєприпаси для знешкодження перешкод, а також обладнання, яке допоможе українським військам убезпечити свої порти і гавані.

Представники Пентагону заявляють, що лінія фронту залишається статичною, обидві сторони обмінюються значною кількістю артилерійських обстрілів.

Теги за темою
США Пентагон
Джерело матеріала
loader