Має вагомі причини: власник Tinder Match Group заявив, що йде з Росії до 30 червня
Має вагомі причини: власник Tinder Match Group заявив, що йде з Росії до 30 червня

Має вагомі причини: власник Tinder Match Group заявив, що йде з Росії до 30 червня

Компанія Match, бренди якої містять програми для знайомств, такі як Tinder, Hinge і PlentyOfFish, зробила кілька публічних заяв.

Власник Tinder Match Group (MTCH.O) заявив, що покине Росію до 30 червня, посилаючись на необхідність захисту прав людини.

Про це йдеться у Reuters.

"Ми прагнемо захищати права людини. Наші бренди вживають заходів щодо обмеження доступу до своїх послуг у Росії та завершать свій вихід з російського ринку до 30 червня 2023 року", — заявлено у щорічному звіті компанії.

Багато провайдерів цифрових послуг із невеликою кількістю співробітників у Росії, як-от Spotify і Netflix, припинили роботу незабаром після того, як Москва почала повномасштабне вторгнення в Україну в лютому 2022 року.

Match, бренди якої містять програми для знайомств, такі як Tinder, Hinge і PlentyOfFish, зробила кілька публічних заяв про свою діяльність у Росії, але помітили негативний вплив на свій європейський бізнес у березні 2022 року.

"Матч" не відразу відповів на запит про додатковий коментар.

Акціонер Match Friends Fiduciary Corp сказав, що Match подала приклад для інших, пов’язавши своє рішення з ризиками для прав людини, з якими стикається український народ.

Європейське поліцейське агентство Європол у вересні заявило, що додатки для знайомств були серед онлайн-платформ, які "захоплювали" з метою торгівлі людьми, привернувши увагу до тяжкого становища українських біженців.

"Бізнес, який торгує на довірі, мав вагомі причини залишити Росію. Для надійного бренду не дуже добре продовжувати діяльність у країні, де Міжнародний кримінальний суд висунув звинувачення главі держави", — заявив Джефф Перкінс, виконавчий директор Friends Fiduciary.

Джерело матеріала
loader
loader