/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2F6a7d90083555c768775d5b9a6dcdd6ef.jpg)
Ідеальний іспанський десерт із простих продуктів: як приготувати "Смажене молоко"
Хрумка скоринка і ніжний молочний крем вразять усіх наповал
Якщо ви любите готувати, знаєте цікаві рецепти різних країн. Це може бути улюблена італійська паста чи французький луковий суп – ці страви можуть урізноманітнити будь-яке меню.
Сьогодні ми приготуємо улюблений іспанський десерт "Смажене молоко" за рецептом Ukr.Media. Солодкий та смачний, він складається з двох основних частин: кляру та солодкого заварного крему. Така незвичайна страва точно підкорить вас із першого шматочка.
Як приготувати "Смажене молоко"
Інгредієнти:
- 1 л молока;
- 2 довгі смужки апельсинової цедри (без білих прожилок);
- 3 довгі смужки лимонної цедри (без білих прожилок);
- 1 паличка кориці;
- 3 яєчні жовтки;
- 100 г цукру;
- 100 г кукурудзяного крохмалю;
- 20 г вершкового масла + для змащення;
- ванільна есенція.
Для панірування та смаження:
- кілька столових ложок борошна;
- 1-2 яйця;
- рослинна олія – для смаження;
- 80 г цукру;
- 1 чайна ложка меленої кориці.
Спосіб приготування:
- На помірному вогні підігрійте 750 мл молока. Додайте смужки апельсинової та лимонної цедри та паличку кориці. Зніміть суміш із вогню, накрийте кришкою і дайте настоятися 30 хвилин.
- У миску викладіть жовтки, всипте цукор і збивайте віночком близько 2 хвилин, поки маса трохи не світлішає. У решті 250 мл холодного молока розведіть крохмаль. Влийте яєчну суміш і ретельно збийте віночком до однорідності.
- Вийміть із молока цедру та паличку кориці. Влийте яєчну масу і знову поставте каструлю на слабкий вогонь. Постійно помішуючи, доведіть масу до загусання.
- Вимкніть вогонь. Додайте вершкове масло|мастило| і ванільну есенцію і ретельно перемішайте. Змастіть олією широку форму для випічки, викладіть туди молочну масу, розрівняйте. Товщина пласта має бути приблизно 1 сантиметр.
- Покрийте поверхню маси плівкою і залиште на 30 хвилин остигати. Потім заберіть форму в холодильник мінімум на 4 години, краще — на всю ніч.
- Витягніть застиглу масу і наріжте середніми шматочками. Акуратно обваляйте їх у борошні, а потім у збитих яйцях.
- Добре розігрійте в глибокій каструлі або сковороді олію. Її має бути стільки, щоб шматочки могли вільно плавати. Викладайте по 3-4 заготовки та обсмажуйте по 1 хвилині до рум’яної скоринки. Викладіть на паперовий рушник, щоб стек зайвий жир.
- Змішайте цукор та корицю. Поки смажене молоко гаряче, обваляйте його в цукрово-коричній суміші з усіх боків. Десерт підходить як у гарячому, так і холодному вигляді.
Якщо не хочеться поратися на кухні, можна приготувати вівсяне печиво з бананами та сухофруктами. Вам навіть не доведеться поратися з борошном!
Спалах гепатиту А у Києві. У лікарнях перебуває 19 дітей
ГЛАВКОМ NET
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2Fe165076f2b3821ba3e54165a20413373.jpg)
В Україні лютує смертельна інфекційна хвороба: як вберегтися
TSN
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F104%2F28d8f83e8413eb5388b15587026396a3.jpg)
Що корисніше: кріп чи петрушка — чому нутриціологи віддають лідерство серед зелені
ТСН
У Соломʼянському районі лікарі проводять виїзне обстеження на вірус гепатиту А
ГЛАВКОМ NET
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F0896517354b73919dd23aee53af624fe.jpg)
Що потрібно знати про вірусний гепатит А: як передається, симптоми, пояснює експерт
TSN
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F104%2F92ca8dad6b69ec74a75ee3c62b60444c.jpg)
Що можна додати до супу, щоб зробити його смачнішим: ці інгредієнти кидають наприкінці варіння
ТСН
Лікарня «Феофанія» відтепер надає послуги для всіх громадян – голова КМВА
ГЛАВКОМ NET