Україна готує заборону імпорту з Молдови: що відомо
Україна готує заборону імпорту з Молдови: що відомо

Україна готує заборону імпорту з Молдови: що відомо

Заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства – Торговий представник України Тарас Качка заявив, що Україна готується до запровадження заборони на імпорт з Молдови у відповідь на обмеження проти українського агроекспорту. Відповідну постанову вже готують в уряді. 

"Ми повідомили Кишинів – будь-яке обмеження з боку Молдови буде вважатися вкрай недружнім кроком і потягне за собою невідкладну заборону всього імпорту з Молдови", – зазначив він у коментарі кореспонденту "Європейської правди".

Качка додав, що запровадження такої заборони вже погоджено та запущено у підготовку.

Запровадження Молдовою заборони на імпорт з України

6 травня 2023 року стало відомо, що Молдова офіційно попередила Україну про плани заборонити імпорт української агропродукції. При цьому в країні пообіцяли не блокувати транзит товарів через свою територію. 

Зазначається, що Молдова має намір приєднатися до рішення ЄС про запровадження тимчасової заборони щодо імпорту пшениці, кукурудзи, ріпаку та соняшнику з України. Причиною в Міністерстві сільського господарства Молдови називають великі залишки зерна на складах, через що місцеві фермери починають турбуватися про наявність місця для зберігання нового врожаю. 

Теги за темою
Молдова
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader