Проходження комісії стане швидшим та зручнішим: у Міноборони пояснили, що зміниться
Проходження комісії стане швидшим та зручнішим: у Міноборони пояснили, що зміниться

Проходження комісії стане швидшим та зручнішим: у Міноборони пояснили, що зміниться

Також мережа військово-лікарської комісії буде більшою. Зокрема, комісії працюватимуть на базі цивільних закладів охорони здоров'я.

За словами Маляр, окремо фінансуватимуть оплату послуг медиків, яких залучать до проведення медоглядів, щоб оцінити придатність до військової служби.

Що зміниться у проходженні комісії

Впроваджуються е-черги запису на ВЛК, електронний документообіг між військовими частинами, ТЦК СП та закладами охорони здоров'я,
– пояснила заступниця Олексія Резнікова.

Окрім цього, Ганна Маляр розповіла, що:

  • заклади охорони здоров'я із системи Міноборони залучать до роботи з Електронною системою охорони здоров'я в Україні. Тобто вищезгадані заклади матимуть доступ до анамнезу людини, зокрема – в електронній медичній картці;
  • під час комісії буде доступний та зручний сервіс;
  • діятиме гаряча лінія та запровадять інформаційні продукти, які допоможуть військовим отримати допомогу.

Проте заступниця міністра оборони пояснила, що зміни будуть поступовими. З часом їх вноситимуть до нормативно-правових актів, технічних розробок і тестувань ресурсів.

Зміни у роботі ВЛК: останні новини

  • На початку травня Верховна Рада проголосувала за поправки до законів щодо роботи ВЛК. Тоді Ганна Маляр пояснювала, що вони спрощують все, що можуть спростити.
  • Вже 7 травня стало відомо, що в Україні запустили електронні черги на військово-лікарську комісію. Згідно з ними,начальник медичної частини зможе завчасно записувати військового на проходження медичного огляду або до конкретного лікаря-спеціаліста на певний день та час.
  • Ганна Маляр пояснювала, щоелектронна черга діє як пілотний проєкт у Львові, Харкові, Вінниці, Києві та Одесі. Проте у планах перевести всі військово-лікарські комісії на роботу з електронними чергами.
Джерело матеріала
loader
loader